Чому коти люблять пити воду з-під крана, - відповідь вчених

Чому коти люблять пити воду з-під крана, - відповідь вчених

Коти часто нехтують мисками, вважаючи за краще пити проточну воду з раковини.

Ветеринари постаралися з'ясувати, чому вони роблять саме так, – повідомляє Сьогодні

Однією з причин такої поведінки фахівець вважає еволюцію, під час якої коти стали вважати, що пити стоячу воду небезпечно. Більшість диких тварин дотримується того, що вона може бути брудною. Мартін зазначає, що хоч коти і були одомашнені дуже давно, але в них досі яскраво виражені інстинкти.

Ветеринар Еліза Сундал вважає, що причина криється в простих перевагах чотириногих друзів, яким смак проточної води подобається більше. Пластиковий посуд може бути неприємним для кота, так само як для людини.

Сундал зазначила, що вважає за краще пити зі скляного посуду і не бачить в цьому нічого дивного. Еліза розповіла, що купувала питний фонтан для свого домашнього вихованця, але кіт все одно намагався пити воду з раковини.

Експерти зазначають, що точно не можуть визначити причини такої поведінки, але саме в цьому і криється частина чарівності кішок.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина СБУ проводить обшуки в «Мотор Січі»
Наступна новина У Кабміні дослідили, що українці «ментально схильні» до кремацій
Останні новини
Схожі новини