У Луцькому зоопарку поселилася левиця Лана

У Луцькому зоопарку поселилася левиця Лана
Джерело фото: Луцький зоопарк

П’ятимісячне левеня Лана з листопада мешкає у Луцькому зоопарку. Щоправда, нині вона на карантині, як і всі новоприбулі. Однак, тварина уже чудово адаптувалася до нових умов та взаємодіє з годувальниками, підлаштовуючись під їхні правила поведінки.

«Кицю» нам подарували. Вибрали саме Луцький зоопарк, бо читали і чули, що тут підопічним забезпечують гарні умови проживання. Дарувальник – не з Волині, тож він сам приїхав сюди і найперше прийшов до нас, як відвідувач, аби на власні очі переконатися у тому, що тваринкам у нас комфортно», – розповіли у Луцькому зоопарку.

Левичка народилася у серпні, має паспорт. Попередньому власнику її подарували. На щастя, він за якийсь час зрозумів, що не знає усіх тонкощів і не впорається із доглядом за хоч і поки маленьким, однак хижаком. І вже до пошуку постійного житла для своєї улюблениці він підійшов вкрай відповідально – тому левичка переїхала в Луцьк.

Левичка Лана у вольєрі

«Як ви знаєте, у нас давно мешкають леви Нік і Даша. Так от, самиця доволі агресивно реагує на спроби самця рикнути на малу, у такий спосіб захищаючи  Лану. Наразі маля і дорослі (чи, швидше, дуже поважного віку) особини мешкають в окремих сусідніх вольєрах», – розповіла директорка зоопарку Людмила Денисенко.

Читати також: «Годувати тигреня вдома не дозволив власник квартири». Я доглядаю хижаків у Луцькому зоо

У зоопарку впевнені, що коли левичка підросте, її вдасться «подружити» зі старожилами, адже леви живуть у дикій природі групами – прайдами. Щоправда, розводити цих тварин у Луцьку не будуть – Лану стерилізують.

«Побачити малечу відвідувачі зможуть навесні. Бо наразі вона мешкатиме в закритому вольєрі, а заходити туди не дозволяють карантинні обмеження для роботи таких закладів через коронавірус», – повідомили у звіринці.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина NewBalance — бездоганна якість за розумну ціну
Наступна новина Звільнили директора луцького ЖКП №2
Останні новини
Схожі новини