Чому Луцьк немає вільних площ для простих громадян, а для бізнесу вони десь беруться

Чому Луцьк немає вільних площ для простих громадян, а для бізнесу вони десь беруться
джерело фото: Район Луцьк

Депутат Луцької міської ради Євген Ткачук пояснив, де береться земля у місті для бізнесу та забудовників, коли для звичайних громадян її немає.

Про це він розповів у інтерв’ю  Першому

«Треба розмежовувати поняття індивідуальна та комерційна забудова. Ще у минулій каденції депутати Луцької міської ради прийняли рішення надавати вільні земельні ділянки сім’ям загиблих в АТО. Вже на сьогодні у нас залишилося не так багато сімей загиблих, яким ще треба виділити землю», – каже Ткачук.

Тож, як у Луцьку шукають ці ділянки. Як пояснює депутат, лучани, які мали в оренді по 30-40 сотих землі, звертаються до міької ради з проханням приватизувати їх, оскільки орендна плата на сьогодні є суттєво великою.

«Ми рекомендуємо відмовитися від частини земельної ділянки, яку віддаємо одразу сім’ям загиблих в АТО, за що дуже вдячні, що лучани йдуть назустріч», – наголошує Євген Ткачук. 

Щодо комерційної забудови, то місто не може надати земельну ділянку просто так. Навіть право оренди йде через аукціон, а тим більше продаж.

Якщо бізнесмени виявляють бажання зводити багатоповерхівки, то забудовнику рекомендують надати житлові квадратні метри на пільгову чергу, щоб місто мало від цього вигоду. Бізнес без проблем йде на таку хорошу співпрацю.

«От візьмемо до прикладу забудовника Голікова. В районі залізничного вокзалу він має власне майно, яке розміщене на великій земельній ділянці, яка в оренді. Там він планує будувати житловий комплекс, а завдяки нашим перемовинам на території ЖК буде збудований і безкоштовно переданий місту дитячий садочок на 200 місць.

Ще один приклад. Віктор Чорнуха домовився з людьми, які мешкають на вулиці Варварівка (район «Срібних лелек»), що він збудує багатоповерхівку, за що місто, зокрема мешканці цієї вулиці, будинки яких знесуть, отримають житло, - 11 відсотків від загальної житлової площі будинку. 

Тільки так ми працюємо з забудовниками», – наголошує Євген Ткачук. 

Читати також: Депутат в темі - Євген Ткачук: «Луцьком повинен керувати господар, а не Вусенко»

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Укртелеком почне замінювати провідний зв'язок на мобільний
Наступна новина У райцентрі Волині на центральній вулиці встановили ліхтарі
Останні новини
Схожі новини