Чому над Волинню літав винищувач

Чому над Волинню літав винищувач
фото ілюстративне, джерело: 24 Канал

У вівторок, 16 жовтня, у небі над Волинською областю майже годину багатоцільовий тактичний винищувач F-16C виконував навчально-бойове завдання. 

Про це йдеться на сторінці у Facebook Організації Волинських Авіалюбителів ОВАЛ. 

Як зазначається у дописі, навчання проводилися у рамках багатонаціональних військових авіаційних навчань «Чисте небо – 2018», «зокрема над Володимиром-Волинським, багатьма населеними пунктами та авіаційним полігоном Повурськ у Ковельському районі, Маневичами, Колками, Оликою, Луцьком і Гороховом».

Імовірно, метою завдання було відпрацювання перехоплення фронтових бомбардувальників Су-24М зі складу 7-ї Бригада Тактичної Авіації (аеродром Старокостянтинів у Хмельницькій області), які в той час летіли над авіаційним полігоном Повурськ в Ковельському районі на гранично малій висоті, виконуючи роль умовних цілей для поляків.

Читати також: Як у Луцьку зустрічали севастопольських авіаторів. ВІДЕО

«Висота польоту F-16C протягом всього часу перебування в повітряному просторі Волині сягала від 2-х до 8-ми кілометрів, проходів на малих та гранично малих висотах він не виконував, отже, зробити хоч скільки-небудь якісну фото- чи відеозйомку НАТОвського гостя в безхмарному синьому небі на яскравому сонячному світлі без наявності якісної "нетелефонної" оптики, на превеликий жаль, було неможливо», – йдеться у дописі. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Куди лучанам скаржитися на сусідів, які палять сухе листя
Наступна новина Волинські стронгмени дебютували на всеукраїнських змаганнях. ФОТО
Останні новини
Схожі новини