Чому не можна кричати на дітей: пояснення вчених

Чому не можна кричати на дітей: пояснення вчених
Фото: Kolobok.ua

Виховання дитини - процес захоплюючий, але пов'язаний з небувалим стресом.

Батькам потрібно чимало терпіння, витримки і знань - інакше виховний процес закінчиться провалом, інформує UkrMedia.

Якщо достукатися до дитини у вас виходить тільки з допомогою крику, значить, щось йде не так.

Дослідження американських вчених показали: постійні крики і скандали дуже негативно впливають на психічний розвиток дітей. Через них діти стають агресивними, надмірно затиснутими, невпевненими у собі.

Коли ви кричите на дитину (незалежно від того, скільки їй років), в її організмі починає вироблятися гормон стресу, який дає сигнал «бий або біжи». Тіло малюка напружується, його думки блокуються.

Мозолисте тіло значно зменшується в розмірі. Це «кабель» з нервових клітин, який з'єднує дві півкулі головного мозку. У результаті знижується активність в різних частинах мозку, погіршується пам'ять і увага, зменшується приплив крові до мозжечка.

Це все це в підсумку призводить до втрати емоційної рівноваги у дітей.

Крики батьків призводять до появи поведінкових проблем у підлітків і депресії у малюків. Такі тінейджери закидають навчання, вступають у конфлікти з однокласниками, починають брехати батькам і т. д.

Крики також впливають на самооцінку дитини - через постійні докори вона стає замкнутою, починає думати, що її не цінують і не люблять. Травми, завдані такими зривами, неможливо загладити подарунками, обіймами та іншими жестами любові, які ми виявляємо, прийшовши в себе.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У США під час прибирання подружжя знайшло лотерейний квиток на $1,8 млн
Наступна новина Аеропорт в Сінгапурі перетворили на казку зі світу «Гаррі Поттера». ФОТО. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини