Чому небезпечно самому собі призначати комп'ютерну томографію? Пояснення луцької лікарки

Чому небезпечно самому собі призначати комп'ютерну томографію? Пояснення луцької лікарки

Люди, в яких виявляють коронавірус, часто впадають у паніку й самостійно здають різні аналізи і проходять обстеження. Так робити неправильно. 

На цьому наголосила медична директорка ковідного госпіталю у Боголюбах Наталія Скальська в інтерв'ю журналісту Андрію Гнатюку, повідомляє ІА Конкурент. 

Із її слів, люди призначають самі собі КТ, а потім отримують велику дозу опромінення і не знають, звідки в них береться онкологія. 

«Людина не може самостійно вирішити: потрібна їй КТ чи ні. Ні в одній країні світу такі обстеження людина сама собі не призначає. Треба 300 разів подумати: потрібна КТ чи ні. Так само недоцільно робити КТ-контроль, як часто призначають», – зазначила вона. 

Зі слів лікарки, після лікування для контролю можна зробити звичайний рентген-знімок, адже він є менш шкідливим, ніж КТ. А сама комп'ютерна томографія потрібна для лікаря, аби розуміти картину й призначати лікування. 

«У нас як пацієнти звикли? Я собі, мовляв, краще знаю, що мені треба. Це пережитки не знати яких часів», – розповіла Наталія Скальська. 

Читати також: Для лікарень у Луцьку придбали три комп'ютерні томографи

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Коронавірус на Волині. Захворіло за добу 230 людей, одужало – 283
Наступна новина У ВНУ продовжили змішану форму навчання. Як буде проходити сесія?
Останні новини
Схожі новини