Чому пацієнт має перейматися, як відремонтувати щось у лікарні, - лучанка про благодійні внески

Чому пацієнт має перейматися, як відремонтувати щось у лікарні, - лучанка про благодійні внески

Онкохвору лучанку Вікторію Романюк обурив випадок, коли у Волинському онкодиспансері її змусили сплатити благодійний внесок у той момент, коли у жінки вже не було з собою потрібної суми.

Про це жінка написала на своїй сторінці у Facebook

Лучанка розповіла, що вирішила зробити комп'ютерну томографію в онкодиспансері. Для цього купила контрастну речовину та інші лікарські засоби, які були вказані у списку. За все довелося заплатити близько 1000 гривень. 

«Хочу зазначити, що медперсонал свою справу виконав дуже професійно і просто чудово. І вправно поставили катетер, хоч це зробити непросто, і контраст ввели обережно, бо вєнкі лопають. Після КТ мені повідомили, що мушу сплатити ще благодійний внесок 400 грн. через термінал на рахунок Благодійної організації «Благодійний Фонд Волинського обласного онкологічного диспансеру «Здоров'я», – каже жінка.

Читати також: Повідомили, скільки лучан підписали договір із сімейними лікарями

«Звісно ж, основні благодійники – це самі хворі, порятунок потопаючих - справа рук самих потопаючих», – додає вона. 

Однак, на цей момент у Вікторії не було необхідної для сплати, тож заплатити вона не могла аж ніяк. Коли поруч проходив головнийілкар медичної установи, жінка вирішила поцікавитися у нього, чи благодійні внески є обов'язковими.

«Я почула дуже багато про те, скільки грошей виділяється на одного хворого державою, скільки вартує ремонт обладнання, і що програму «Онкологія» закрито, і про «всєумрут» Лінчевського, і про відсутність фінансування.

Я знайома із цією ситуацією. На жаль. Можливо краще б я цього не знала. Але рак не вибирає. І за два роки в діагнозі я дуже добре це все знаю. Але чи повинен пацієнт, крім того що треба десь взяти гроші на ліки, перейматися ще й тим, як відремонтувати щось у лікарні, чи знати те, скільки грошей виділяється на одного хворого???

Мене не питають скільки грошей я витрачаю на лікування, і де я ті гроші беру», – зізнаться лучанка та додає, що образливо навіть не за себе, але «боляче дивитись на ту старшу жінку, що теж чекала на обстеження і з надією в очах, що почує невелику суму, запитувала у мене скільки грошей треба заплатити».

Читати також: Скільки отримуватиме сімейний лікар за кожного пацієнта

«І таких людей багато», – наголошує онкохвора. 

 

Сьогоднішній допис буде довгим. Дочитайте. Стосується кожного. От і прийшов день Х. Контрольне обстеження за планом,...

Posted by Вікторія Романюк on Thursday, 7 June 2018

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Куди на Волині відправити дитину відпочити: перелік таборів
Наступна новина У Луцьку «на гарячому» затримали автомобільного злодія. ФОТО. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини