Чому у Луцьку здорожчала парковка

Чому у Луцьку здорожчала парковка

З 8 липня у Луцьку зросла вартість користування платними міськими стоянками з 8 гривень до 10 за годину.

Директор КП "Автопарксервіс" Олег Бахтай розповів Суспільному, що зросли витрати на обслуговування та їх облаштування, тому вирішили збільшити ціну.

Нині на обох платних стоянках обласного центру на вулиці Кривий Вал і Карпенка-Карого по 26 паркувальних місць. Щодня вони приносять комунальному підприємству в середньому 600 грн прибутку, — каже Олег Бахтай. "Нині замовили яскраві наклейки для того, щоб людям було легше побачити, де знаходиться паркомат", – каже він.

Також у планах – робота сервісного додатку "Мобільне паркування". Це дасть можливість водіям за допомогою смартфона здійснювати оплату.

Дотримання правил користування платними парковками, зокрема своєчасну оплату послуг контролюють інспектори муніципальної варти Луцька. Якщо машини припарковані без квитанції, інспектор робить фотофіксацію, чекає 10 хв. Відповідно вже після того виноситься штраф у 20-кратному розмірі від послуги паркувального майданчика, — розповідає працівниця департаменту Оксана Матрунчик.

Щодня на вулиці Кривий Вал фіксують порушення і виносять в середньому по 50 постанов на водіїв. За півтора місяця винесли 650 постанов на суму 104 тисячі гривень.

Платні паркувальні майданчики в обласному центрі працюють у бідні з 9 до 17:00. Востаннє тариф на паркування в Луцьку змінювали 2018-го року.

Олег Бахтай каже, у найближчій перспективі облаштування платних паркувальних майданчиків у Луцьку планують на Театральному майдані, вулицях Сенаторки Левчанівської, Градний Узвіз і Винниченка.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Мешканців Голобської громади запрошують на «Еко-літо 2021»
Наступна новина Ненудний. Нащо у Луцьку музейний дворик і що там роблять
Останні новини
Схожі новини