Чому Волинь назвали аутсайдером у боротьбі з коронавірусом

Чому Волинь назвали аутсайдером у боротьбі з коронавірусом
Голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко із заступниками

Волинь опинилась в кінці рейтингу областей, які ефективно борються з поширенням коронавірусу, бо не змогла відправити на обсервацію людей, які повертались з-за кордону.

Це під час брифінгу у п’ятницю, 19 червня, заявила заступниця голови Волинської ОДА Тетяна Щербак.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів склав рейтинг ОДА щодо того, як вони борються з епідемією. Волинська облдержадміністрація опинилась у п’ятірці найгірших, отримавши однакову кількість балів з Тернопільською та Чернігівською областями. Нижче в рейтингу – лише Запорізька та Львівська області.

Заступниця голови ОДА Тетяна Щербак пояснила такі результати тим, що Волинь – прикордонна область.

«За час карантину через пункт пропуску «Ягодин» пройшло майже 32 тисячі людей. І основний показник, через який Волинь опинилась на такому місці, це обсервація. Ми не змогли, не мали і не маємо таких ресурсів, щоб обсервувати 32 тисячі людей», – сказала посадовиця.

Вона запевнила, що якби усі люди, які повертались через «Ягодин» з-за кордону, залишились на Волині, хворих на коронавірус в регіоні було б більше.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

Нагадаємо, обсервація (14-денне ізольоване перебування у санаторії, готелі чи іншому закладі) з 1 квітня мала бути обов’язковою. Однак на «Ягодині» почались протести і людей почали відпускати додому на самоізоляцію.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Від коронавірусу помер працівник «Теремно Хліб». Шукають людей, які з ним контактували
Наступна новина Із Центрального парку Луцька приберуть найстаріші атракціони
Останні новини
Схожі новини