Чому волинян відправляють робити тести на COVID у приватні лабораторії

Чому волинян відправляють робити тести на COVID у приватні лабораторії

Деякі сімейні лікарі на Волині радять своїм пацієнтам робити тестування на коронавірус у приватних лабораторіях. Чиновники кажуть – для цього немає підстав.

Про це йшлося у середу, 13 січня, під час брифінгу у Волинській облдержадміністрації.

«Окремі лікарі, мотивуючи довготривалим терміном виконання аналізів в обласному лабораторному центрі, направляють пацієнтів у приватні лабораторії на платні обстеження. Але термін дослідження – 6-12, максимум – 24 години.

Труднощі можуть виникати в окремих випадках через логістику. Наприклад, немає машини, щоб відвезти зразки в лабораторію. Тоді результати можуть бути максимум на день пізніше. Тому підстав для звернень у приватні лабораторії немає», – пояснила головна санітарна лікарка області Наталія Янко.

З її слів, Волинський обласний лабораторний центр робить тестування на COVID безплатно таким категоріям людей: пацієнти з підозрою на коронавірус, хворі з симптомами ГРВІ та грипу, пацієнти з позагоспітальною пневмонією, контактні особи, які мають симптоми, ті, хто отримав позитивний тест ІФА.

Нагадаємо, на Волині замість мобільних бригад запрацювали стаціонарні пункти тестування.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині тести на COVID більше не робитимуть вдома у хворих. Виняток – лежачі пацієнти
Наступна новина Із лютого у Луцьку плату за опалення хочуть підняти на третину
Останні новини
Схожі новини