Чому зелень треба додати до щоденного раціону

Чому зелень треба додати до щоденного раціону

Щоденне вживання зеленого салату здатне зміцнити здоров'я мозку та запобігти настання старечого недоумства.

До такого висновку дійшли науковці з Медичного центру Університету Раша (США), повідомляє Medical Xpress, – пише 24 канал

Вчені проаналізували раціон та результати когнітивних тестів 960 людей. Середній вік учасників становив 81 рік, а період спостереження був десять років. Для дослідження їх розділили на п'ять рівних груп в залежності від частоти вживання зелені, а саме шпинату, капусти, латуку.

Загалом оцінки тестів знижувалися у всіх учасників зі швидкістю 0,08 стандартної одиниці на рік. Водночас мозок тих, хто регулярно вживав салат (близько 1,3 порції в день), старів на 0,05 пункту повільніше, ніж у тих, хто його майже не вживав (0,1 порції).

Як вказала автор дослідження Марта Клер Морріс, різниця в річному вираженні склала 11 років.

Вчені зазначають, що результати дослідження вказують на зв'язок між вживанням зелені та зниженням темпів старіння мозку, але не виключають, що ефект може бути досягнутий при впливі інших факторів, зокрема, від того, курила людина чи ні, як часто вживала алкоголь і займалася спортом.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Депутати прийняли закон про «листи щастя» для водіїв-порушників
Наступна новина ЄС продовжив санкції проти Росії на півроку
Останні новини
Схожі новини