Чому жінкам не можна працювати вночі

Чому жінкам не можна працювати вночі

Учені виявили нову небезпеку для жінок, у яких чергується графік роботи в денну та нічну зміну. Виявилося, що такий режим значно збільшує ризик розвитку діабету другого типу.

Жінки, які працюють з чергуванням денних і нічних змін, особливо часто стикаються з діабетом другого типу, як з'ясували вчені з Гарвардського університету, – передає Радіо Максимум

Нам вже добре відомо про те, що діабет може бути викликаний факторами нездорового способу життя, включаючи куріння, вживання фастфуду, а також відмову від фізичних навантажень. І ось тепер дослідження за участю 150 тисяч медсестер, за якими спостерігали протягом 15 років, показало, що так званий «плаваючий» графік роботи пригнічує здатність організму контролювати рівень цукру в крові.

Це ще одне підтвердження небезпеки для здоров'я роботи в нічну зміну, через яку природні добові ритми організму порушуються. Раніше вчені дійшли висновку про те, що робота вночі може сприяти розвитку депресії, ожиріння, а також серцево-судинних захворювань. Крім того, у жінок, які часто працюють в нічну зміну, відзначався підвищений ризик тривожних станів, гіпертонії та навіть раку грудей. Знаходили вчені зв'язок між нічними змінами та діабетом. 

Однак нове дослідження стало першим, яке прослідкувало за загальним впливом нездорового способу життя і змінного графіка роботи на ризик розвитку діабету другого типу.

Що стосується нездорового способу життя, то він визначався наявністю 4 факторів: зайвою вагою або ожирінням, куріння, низькою кількістю вживання фруктів, овочів, горіхів і цільнозернових у дієті, а також недостатньої кількості фізичних навантажень, тобто менше ніж 30 хвилин вправ на день.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хакер зі Львова інфікував вірусом тисячі комп'ютерів у 50 країнах світу
Наступна новина Назвали 6 небезпечних наслідків недосипу
Останні новини
Схожі новини