Назвали 6 небезпечних наслідків недосипу

Назвали 6 небезпечних наслідків недосипу

Лікар Олексій Бєлов розповів, які проблеми зі здоров’ям може спричинити регулярний недосип.

Про це йдеться на порталі «Ukrhealth».

Наслідком недосипу може стати гіпертонія. За словами фахівця, у зв’язку дефіцитом сну можуть мати місце не тільки підвищення артеріального тиску, але і запаморочення, тремтіння в тілі, пітливість, задишка, пульсуючий головний біль. Якщо вони з’являються, це віщує погіршення серцево-судинної системи.

Погіршення зору. Недосип сприяє набряку зорового нерва, зростанню внутрішньочерепного тиску, в результаті чого якість зору значно погіршується.

Ожиріння. Якщо людина спить вночі тільки п’ять годин, ризик набрати зайві кілограми виростає на 50%. Ще більший недосип підвищує ризик ожиріння вже на 74%.

Хронічна втома. Синдром хронічної втоми небезпечний тим, що людина може «загубитися» – дезорієнтуватися у часі і просторі через специфічні порушення мозкової активності. Серед інших симптомів синдрому – постійне відчуття слабкості і дискомфорту, озноб, біль у м’язах.

Погіршення зовнішності. При нестачі сну людина виглядає старше своїх років. В таких обставинах порушується синтез білків колагену і еластину, від яких залежить стан шкіри, її пружність і несхильність зморшок.

Імпотенція. Лікар застеріг про те, що нестача сну веде до зменшення вироблення головного для чоловіків гормону тестостерону.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чому жінкам не можна працювати вночі
Наступна новина У США двоє підлітків викрали літак
Останні новини
Схожі новини