Чорним фармацевтам - довічне ув'язнення!

Чорним фармацевтам - довічне ув'язнення!

Україна – рай для фармацевтичних ділків. Аптеки заповнені фальшивими ліками. Експерти кажуть, що від 15% до 40% ліків в українських аптеках – це підробки.

Олег Ляшко підписав та презентував на засіданні уряду проект закону "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за фальсифікацію лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів".

Це послідовний крок Радикальної партії після того, як навесні був оголошений Хрестовий похід проти фармацевтичної мафії.

Законопроектом посилюється кримінальна відповідальність за виготовлення, зберігання та розповсюдження завідомо фальсифікованих лікарських препаратів – з 3-5 до 5-8 років позбавлення волі; за ті самі дії, вчинені повторно чи у великих розмірах, або за попередньою змовою осіб – з 5-8 до 8-10 років позбавлення волі; за ті самі дії, якщо вони спричинили смерть – з 8-10 років до довічного позбавлення волі.

Законопроект вперше пропонує не тільки ввести кримінальну відповідальність за фальшиві ліки, але й конфісковувати фальшиві ліки, а також сировину та обладнання для їх виготовлення.

Разом з тим, Радикальна партія продовжує боротьбу проти дорогих ліків та недоступної медицини, проти обмеження права мільйонів українців якісно лікуватися в своїй країні.

Вимоги дуже прості: знизити вартість ліків за рахунок відновлення державного регулювання цін на них; скасувати ПДВ на медпрепарати; включити до урядової програми "Доступні ліки" антибіотики та онкологічні препарати; обмежити рентабельність медичного та фармбізнесу.

Радикальна партія Олега Ляшка послідовно бореться з фармацевтичною мафією та домагається розширення програми "Доступні ліки".

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Полуничне» село: як волиняни навчили заробляти на ягоді. ВІДЕО
Наступна новина Волинські каноїсти привезли срібло з чемпіонату Європи
Останні новини
Схожі новини