Данильчук розповів, де лежить маневицький Ленін. ВІДЕО

Данильчук розповів, де лежить маневицький Ленін. ВІДЕО
Джерело фото - tyzhden.ua

Депутат Луцької міської ради Павло Данильчук повідомив, де зараз знаходиться триметровий бронзовий пам'ятник Леніну, який у 2014 року з його ініціативи був знесений у райцентрі Маневичі.

Нагадаємо, пам’ятник Леніну знесли 21 лютого. Спочатку Леніну підпиляли «ноги», а тоді потягнули краном, прив'язавши до статуї троси.

Про це обранець розповів у авторській програмі Сашка Стеренчука «Роги і копита».

«Вальнули Леніна. Хлопці, які помагали його забрали, – це представники різних громадських організацій. Ідея була дуже проста, і я її підтримав: переплавити цю бронзу і з неї зробити пам'ятник Степану Бандері в Луцьку, на який бабла нема по сьогоднішній день», – пригадує Данильчук.

За його словами, спочатку 2 чи 3 роки порізаний Ленін зберігався на одному зі складів під Луцьком.

«Ми їздили, фотографували, викидали час від часу в інтернет, щоб не було питань. Під час виборчої кампанії 2015 року проти мене почали брудну кампанію. Почали писати заяви, що він вкрав, відкрили кримінальне провадження, що Данильчук нєгадяй. Приїжджав слідчий, начальник відділу, мене допитували. Як свідка, звичайно», – продовжує депутат.

«Я зібрав тих хлопців. Ситуація яка? Є проблема з пам'ятником Бандері. Ви будете переплавляти? Не будуть... І вирішили цю бронзу передати для районної громадської організації «Учасники бойових дій». Це Маневицька районна організація «Учасники бойових дій». Вони пообіцяли, що, можливо, коли війна закінчиться, вони зроблять в Маневичах інший пам'ятник... Тобто він зараз лежить у Маневичах», – зазначив Павло Данильчук.

І додав: «Коли він звалився, я більш до нього відношення не мав. Але я вважаю, краще би його переплавили, на якісь добрі справи він би пішов. От і вся історія з Леніном».

Нагадаємо, у 2016 році голова благодійного фонду «З любов’ю по світу» Світлана Градиська стверджувала, що Павло Данильчук, на той час очільник «Правого сектора» області, викрав повалений у Маневичах бронзовий пам’ятник Леніну масою 4 тонни. Жінка зверталася із заявами у прокуратуру та міліцію.

Також вона запевняла, що була свідком викрадення пам’ятника та зазначала, що це відбувалося за домовленістю з тогочасною головою РДА Людмилою Кирдою.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Частина Луцького педколеджу була європейською гімназією. ФОТО
Наступна новина Крок до гуманності: у Луцьку відбудеться марш за права тварин
Останні новини
Схожі новини