«Давайте нарешті перестанемо ділитися!» – священик у Жидичині просить людей забути образи

«Давайте нарешті перестанемо ділитися!» – священик  у Жидичині просить людей забути образи
Архімандрит Константин Марченко біля жидичинської церкви (фото Волинської газети)

Архімандрит Жидичинського Свято-Миколаївськго монастиря Константин Марченко звернувся до мешканців села Жидичин з закликом нарешті об’єднатися в одній церкві. 

Як відомо, у селі Жидичин Ківерцівського району існує дві православні громади: УПЦ Московського патріархату, яка молиться у місцевій Свято-Миколаївській церкві, та ПЦУ (донедавна – УПЦ Київського патріархату), яка довгий час молилася у пристосованому приміщенні місцевої школи (фактично це був один з класів), а згодом – у храмі монастирського скиту.  

На неділю, 17 лютого у Жидичині заплановані збои громади, на яких селяни повинні вирішити, до якої церкви – ПЦУ чи УПЦ Московського патріархату – буде належати місцевий храм. 

Нагадаємо, громада сусіднього села Кульчин минулої неділі вирішила перейти у ПЦУ. 

Архімандрит Жидичинського Свято-Миколаївського монастиря Константин Марченко оприлюднив своє звернення до мешканців села жидичин. Подаємо текст звернення без змін:

«Якщо матимемо одну Церкву в Жидичині – матимемо мир в громаді»

Браття і сестри! Не сваріться один з одним. Забудьте образи – вони були з обох боків, бо ми всі люди. А краще давайте подумаємо, яка прекрасна перспектива може чекати на нашу громаду.

Якщо матимемо одну Церкву в Жидичині – матимемо мир в громаді, в сім’ях. Не буде тицянь пальцями один на одного і обзивань, клеймувань типу – український-русскій, благодатний-неблагодатний, правильний-неправильний.

Будемо, як одна велика Христова родина. Плюс ЩОДНЯ відкритий храм! ЩОДНЯ Божественна Літургія, вечірня, полуношниця!

Служба Божа українською мовою!

Люди Божі. Давайте нарешті перестанемо ділитись. Браття і сестри, які любите цей храм, які належите, в міру обставин, до УПЦ (в єдності з Російською церквою) – прошу і благаю ЄДНАЙМОСЬ!!!

Ми довго не могли об’єднатись. Але нарешті 15 грудня нам це вдалось! Ми навіть і мріяти боялись, що Вселенська патріархія всерйоз нас сприйме – але це сталось! Ми маємо ТОМОС про автокефалію Православної Церкви України! Ми відчуваємо благодать Духа Святого у наших храмах! Вона діє на наші зморені гріхом душі і кличе до покаяння, до розуміння своєї неправости.

Але, на жаль, в благодатне церковне життя вплутана політика... З історії Церкви Христової знаємо, що так було завжди. І саме ця політика в Церкві заважає НАМ УКРАЇНЦЯМ БУТИ В ЄДИНІЙ УКРАЇНСЬКІЙ ЦЕРКВІ!

Прекрасний народ, який побачив за церковною оболонкою російську політику, ідеологію, не погодився на це і вийшов свого часу з цього російського ідеологічного рабства під церковною оболочкою. Росія цього не пробачила і всі ці роки вимагає покаяння від українців, які захотіли бути православними без російської ідеології!

Але в чому нам каятись? Ми любимо Бога, ми любимо ПРАВОСЛАВ’Я, але не хочемо у цьому всьому відчувати російський ПРИСМАК! Ну невже це важко збагнути?

А нині Господь Бог сотворив чудо! Ми маємо визнання Константинополя! Ми служимо на АФОНІ!

Так, ще не всі Помісні Церкви нас офіційно визнали. Так це ж звичний процес народження автокефальної Церкви. Чому шукаємо причин аби лиш не об’єднуватись. Чому шукаємо заковирки – то те не так, то те не етак? Ну ми ж віруючі українці! ВІРА ЦЕ ОЧІКУВАННЯ СПОДІВАНОГО!

Ми віримо, що все буде добре. Але потрібне єднання, а не розбрат! Ітим хто перебуває у єдності з російським православ’ям повинні зрозуміти, що ми не будемо каятись перед Росією і її духовним сателітом. Ми йтимемо власним шляхом.

Ми живемо на цій землі. І це наші святині в яких немає бути російського сліду, запаху і натяків на Росію! Чому? Тому що все російське НЕ ВІРИТЬ В САМ ФАКТ НАШОГО ІСНУВАННЯ БЕЗ НИХ! А МИ Є!!!!


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волинь привезуть мощі князя Володимира
Наступна новина Волинські медики пояснили, як кохання впливає на організм
Останні новини
Схожі новини