Де у Луцьку найсмачніша паска

Де у Луцьку найсмачніша паска

У луцьких магазинах повно пасок. А й справді – не усім стає часу, умов і сил пекти їх удома, як того вимагають традиції. Пішов, купив, посвятив, з’їв – ось якою є нова традиція.

Але паску хочеться все ж смачну. Бо ж як кажуть у популярному віншуванні: «Смачної паски, довгої ковбаски, твердого холодця, крутого яйця, стоячого хрону і міцного самогону!».  

Перший спробував вісім різних луцьких пасок. 

Формула ідеальної паски

Після редакційного гастрономічного консиліуму вивели формулу ідеальної паски.

Солодка. Мусить бути трохи солодша, аніж будь-яка інша здоба. Все ж свято.

«Мокра». Тобто не розсипчаста, але й не глевка.

Запашна. У пасці можуть бути прянощі – кориця, цитринка. Також вітаються родзинки чи цукати. Але усього – в міру.

Здобна. Це коли тісто не просто солодке, а ще й…, ну одним словом, коли воно не схоже на звичайний хліб з цукром. Ефект здобності досягається додаванням у тісто великої кількості масла і яєць. Воно жовтіше і пахучіше. Ну… як коровай.

Красива. Тут зрозуміло: не крива, нормально оформлена, добре випечена. Одним словом така, яку не соромно на стіл ставити.

Редакція Першого купила вісім великодніх здоб у різних луцьких магазинах Вибрали середньостатистичну – 300-грамову, з традиційним оформленням – біла білкова глазур і мінімальна посипка. Без «ізлішеств». 

Ми їх усі скуштували, порівняли, визначаючи найсмачнішу. Оцінили за десятибальною шкалою. Десять не дісталося нікому – все ж ідеальна паска, вимішена і спечена мамою чи бабусею у домашній печі ;) 

Паска з «Сільпо» на Кравчука. 34,99 грн.

На вигляд – найбільш домашня, бо жовта. Не суха, не глевка. З ароматом теж все ок – легка ваніль. Але могла б бути і солодша. 

Оцінка 8/10.

Паска з «Сімейної пекарні» на Лесі Українки. 30 грн.

Найчастіша оцінка «рецензентів» - усього в міру. І мокрості, і солоду, і аромату, і родзинок. Аромат, до речі, особливий – легкий, схожий на ванілін, але не набридливий. Але от один з «рецензентів» внюхав у ній маргарин.

Оцінка 7/10.

Паска ТМ «Кічкарівка» з фірмового кіоску на Центральному ринку.  28 грн.

Ми так і не розібралися, чи то у ній цукати, а чи частинки родзинок. Втім, воно було смачне)) Тісто, судячи з усього, добре зійшло і добре спеклося. Трошки засмутила дірка всередині, але досвідчені господині сказали – то так буває. З мінусів – ніякого особливо аромату, ні цитринки, ні ванілі. Так пахне будь-яка  буденна здоба. 

Оцінка 6 з 10.

Паска ТМ «Теремно» з фірмового магазинчика на Центральному  ринку. 24 грн.

Як і в колег з «Кічкарівки», нагадує здобну булку. Не дуже солодка. Трошки засуха. Родзинок – в міру. Втім більшість редакційних експертів сказали: твердий середнячок. А ще – одна з найбільш естетичних: рівненька, струнка і красива.  

Оцінка 6 з 10.

Паска з «Салюту» на Грушевського. 20 грн. (250 г)

Швидше суха, аніж м’яка. І кришиться. Зі здобністю – більш менш. Але родзинок геть мало. Пахне ваніліном.

Оцінка 5 з 10.

Паска з ПАККО на Ковельській. 23,99 грн.

Надто суха і крихка. Ріжеш – з неї аж сиплеться. Перебор з корицею – її навіть видно у структурі тіста. Родзинок майже нема. 

Оціна 5 з 10.

Паска з «Там Таму» на Соборності. 44,90 грн.

Надто суха і мало солодка. Дуже пахне дріжджами. Судячи з усього, попалася не до кінця допечена. Один бік був геть білий. Єдина з «бюджетних», яку пекарі здогадалися прикрасити трохи оригінальніше, ані просто банальною посипкою.

Оцінка 4 з 10.

Паска з «Нашого краю» на Шевченка  19,77 грн. (250 г)

На вигляд – хороша здоба (її ознакою є, зокрема, жовтий колір). На смак – не дуже хороша… З найбільших мінусів – мало солодка. Та й здоби мало – тісто нагадує звичайне пісне. Комусь навіть вчувся кислуватий післясмак

Оцінка 3 з 10.

P.S.

Вище викладений матеріал - суб’єктивний. Він не створювався заради того, аби прорекламувати чи підкресили мінуси будь-якого з магазинів. Один з екземплярів цілої партії випічки не може свідчити, що й інші товари – такої ж якості. Просимо читачів врахувати це.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні заборонили одразу три препарати
Наступна новина Хірург з Волині Валіхновський розповів, чому з'являється целюліт. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини