Хто купляв, той купляє: чому на Волині здорожчала курятина

Хто купляв, той купляє: чому на Волині здорожчала курятина

За останні два тижні ціна на курятину на Волині зросла на 10-15 відсотків. Механізмів регулювання цього росту поки немає.

Про це розповів Суспільному заступник начальника управління економічного розвитку Волинської ОВА Андрій Ткачук.

За його словами на Волині ріст ціни на курятину впродовж повномасштабної війни відбувся поступово, орієнтовно – до 40%.

Упродовж останніх двох тижнів ціна на м'ясо курки зросла ще на 10-15% і це не останнє здорожчання, прогнозують у департаменті економіки військово-цивільної адміністрації.  При нинішніх умовах, кажуть, до кінця року, можливе ще незначне здорожчання на 10-15% відсотків.

Начальник обласного управління агропромислового розвитку області Юрій Юрченко розповів, що в області зменшилося валове виробництво курятини, відтак до 30% зросла собівартість.

«Багато підприємств працюють в нуль, або, навіть, у мінус, штучно стримуючи ріст цін. Поки спостерігається зменшення поголів’я птиці. Йде зменшення орієнтовно до 15 відсотків, порівнюючи з рівнем минулого року», – пояснив посадовець.

«Люди, які купляли, ті й купляють, але в меншій кількості: якщо брали два кілограми, то купують кілограм чи пів кілограма, всі стараються економити»

Продавці кажуть, що проблем з постачанням продукції немає, виробники м ясо привозять щодня.

«Люди, які купляли, ті й купляють, але в меншій кількості: якщо брали два кілограми, то купують кілограм чи пів кілограма, всі стараються економити», – розповіла підприємиця одного з луцьких ринків Тетяна Войчук, яка торгує на базарі 25 років. 

Начальник  управління економічного розвитку Волинської ОВА Андрій Ткачук сказав, що на Волині є два виробники курятини, але зростання ціни на цей соціальний продукт залежить від відкриття експорту. Наразі ситуація в області не визначена, однак є певні шляхи забезпечення курятини з певним достатньо доступним рівнем ціни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Олів'є» і люди. Затурці. ЗАНЕСЛО В СЕЛО

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Від важких поранень в лікарні помер прикордонник з Волині
Наступна новина На Волині знайшли мертвою переселенку, яку шукали майже пів року
Останні новини
Схожі новини