Декларація з лікарем: що чекає українців, які не уклали договір

Декларація з лікарем: що чекає українців, які не уклали договір

Із 1 квітня 2019 року Міністерство охорони здоров`я припиняє фінансування лікування пацієнтів, які ще не уклали договір із сімейними лікарями.

Проте це не означає, що можливості підписати декларацію більше не буде, – повідомляє Обозреватель.

Про це в ефірі ObozTV розповіла менеджер «Реанімаційного пакету реформ» Світлана Бубенчикова. Вона зазначила, що громадяни, які не встигли раніше укласти договір, можуть без проблем зробити це пізніше.

Читати також: Запустили онлайн-карту, де можна знайти всіх сімейних лікарів

«Людина на цей період може працювати за кордоном або виїхати у відрядження, тому не встигає підписати договір. Після 1 квітня вона без проблем може обрати педіатра, терапевта і підписати декларацію.

Єдине, що стосується більш лікарень, бо від цього залежить їхній бюджет, – із 1 квітня припиняється фінансування стандартної субвенції, яка була по "червоних" списках пацієнтів без декларацій. Хоча лікарі розповідають, що у клініках уже навіть не зважають на це, а формують свої бюджети», – сказала вона.

Раніше в. о. міністра охорони здоров`я Уляна Супрун пояснила, що у разі невідкладного стану пацієнта, який не має декларації, лікар повинен надати йому допомогу. Якщо це щось звичайне, то, за словами Супрун, громадяни мають звертатися до терапевта, з яким укладався договір.

Нагадаємо, за період з квітня 2018 року по січень 2019 року 153 тисячі лучан уклали декларації з сімейними лікарями та педіатрами.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У селі на Волині фермери самостійно взялися латати дорогу, бо «ями вже по коліна». ФОТО
Наступна новина Де на Волині можна придбати березовий сік: ціни і контакти
Останні новини
Схожі новини