МОЗ хоче зупинити другий етап медичної реформи

МОЗ хоче зупинити другий етап медичної реформи
Фото ілюстративне

Міністерство охорони здоров'я з 1 червня змінює фінансування медичних закладів. Це зупиняє реалізацію другого етапу медичної реформи, яка розпочалася 1 квітня.

Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, пише 24 канал

«До 1 червня ми запровадимо такі принципи фінансування, тому МОЗ термінового готує зміни до деяких правових актів, у яких буде передбачено, що всі заклади охорони здоров'я, які надають спеціалізовану та високоспеціалізовану допомогу, отримають фінансування з державного бюджету не менше ніж у 2019 році», – повідомив Максимов.

Також у відомстві вирішили залишити головним закупником Національну служба здоров'я України. Тобто все фінансування буде йти через НСЗУ. 

«З 1 червня будуть фінансуватися додатково такі пакети: первина, екстрена медична допомога, гострий інфаркт міокарда, гострий мозковий інсульт в стаціонарних умовах та чотири пакети для лікування COVID-19», – сказав Степанов.

Нагадаємо, голова обласної ради Ірина Вахович висловилася за призупинення медреформи, мовляв, цьому сприяє фінансова ситуація в країні. Зокрема Волині, повідомила вона, на весь медичний бюджет не вистачає 500 млн грн.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині – лише 3 нові випадки коронавірусу. За добу одужали 25 людей
Наступна новина Скільки волинян лікуються від коронавірусу у лікарнях
Останні новини
Схожі новини