Дельта-штам в Україні. Ляшко розповів про симптоми

Дельта-штам в Україні. Ляшко розповів про симптоми
Фото ілюстративне

Сьогодні 95% усіх виявлених випадків заражень коронавірусом в Україні припадають на штам “Дельта”.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю “Голосу Америки” розповів міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

“Лікарі-інфекціоністи говорять про певні особливості “Дельти” на території України: інфікована людина може мати симптоми 7-8 днів, а потім сатурація кисню різко падає із 92% до 70%. Таких людей важко витягти, їх підключають до апаратів штучної вентиляції легень”, - сказав Віктор Ляшко.

За його словами, зараз серед лідерів за розповсюдженням вірусу в Україні великі міста - Харків, Запоріжжя, Дніпро та Одеса. Крім цього, за статистикою МОЗ, у перерахунку на 100 тисяч населення високі показники заражень у Сумській, Житомирській та Донецькій областях.

Читайте також: Медики зафіксували рекордну кількість звернень на «швидку» і госпіталізацій

За словами очільника українського МОЗ, нинішня хвиля заражень в Україні почалась раніше, ніж прогнозували в міністерстві, і за своєю інтенсивністю вона вже наближається до показників осені 2020-го. Сьогодні в Україні щодня реєструють по 16-17 000 випадків COVID-19.

“Це високі показники захворюваності”, - наголошує міністр. При цьому в Україні зростають як нові випадки заражень, так і кількість шпиталізаці


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні за минулу добу виявили 11 996 хворих на ковід
Наступна новина «Через тиждень-два ми будемо у «червоній» зоні». Волинь уже «помаранчева»
Останні новини
Схожі новини