Як ковельчани гуляли на День міста

Як ковельчани гуляли на День міста

Ковель відгуляв День міста. Традиційно свято відзначають на початку липня – у річницю визволення від фашистських загарбників. Цього року особлива, ювілейна дата – 75 років, тож і святкували з особливим розмахом.

Впродовж дня ковельчани мали змогу приєднатися до святкових заходів, які відбувалися в різних районах міста, а під вечір – зібралися в центрі біля концертної сцени. Тут виступили десятки творчих колективів з Ковеля, чию творчість добре знають і шанують місцеві. А на завершення свята відбувся грандіозний концерт популярних українських виконавців – Ірини Білик, гуртів «Onuka» та «Mozgi». Такий подарунок місту зробив благодійний фонд «Патріоти Волині».

Подяка героям

Розпочали святкування іще вранці з урочистостей. Міський голова Олег Кіндер провів урочисту академію. Згадували страшні воєнні втрати міста, земляків, які загинули в АТО, дякували активним містянам, які допомагають розбудовувати Ковель зараз. Мер вручив Почесні грамоти благодійникам, депутатам, громадським діячам.

На урочистості приїхали іноземні делегації – з Польщі, Литви, Німеччини та Білорусі, а також гості українських міст-партнерів.

На меморіалі аматорський експериментальний театр-студія «10 ряд 10 місце» представив документально-драматичну постановку «По той бік воєнної хроніки...».  У ній – невигадані історії та сповіді очевидців воєнного лихоліття.

«Наші нерви були натягнуті, як вуздечки. Кожен намагався створювати ілюзію, що саме його смерть омине… Скільки років минуло, а я продовжую здригатись, коли у святковому небі спалахують феєрверки, коли діти, граючись, кидають петарди… Здається, я знов і знов повертаюсь туди, у пекло війни…», – цитували актори спогади тих, хто залишився у Ковелі під час окупації.

Постановка «По той бік воєнної хроніки...» (фото із сайту Ковельської міської ради)

Ковельські таланти

Впродовж дня в центральному парку Ковеля та в інших локаціях відбувалися різноманітні святкові заходи: грали у теніс, волейбол, шахи, для дітей працювали атракціони та проводили конкурси.

На центральній сцені, яку розмістили поруч із міською радою, виступали місцеві таланти: співаки, оркестри, танцювальні і вокальні колективи.

Розпочав концерт «Тобі, рідний Ковелю» муніципальний естрадно-духовий оркестр. Серед інших виступили: ансамбль танцю «Барвінок», студії сучасного танцю «Беллатрікс» та «Пірует», студія східного танцю «Ахат», фольклорний гурт «Намисто», ансамбль пісні та танцю «Лісова пісня».

На завершення концерту місцевих виконавців виступив естрадно-духовий оркестр «Brass-Band» із солісткою Русланою Шацькою.

Концерт «Тобі, рідний Ковелю» за участі місцевих талантів

Кращі з кращих у 2019 році

Традиційно на День Ковеля визначають найкращих та найактивніших мешканців міста.

У номінації «Найкращий благоустрій території підприємства та організації» лауреатом став Ігор Герасимов. За його ініціативи на вул. Сагайдачного встановили кований ретровелосипед та впорядкували територію навколо. Переможницею номінації стала директорка садочка №11 Марія Шевчик, яка навесні цього року організувала конкурс-акцію «Подаруй дітям казку». Така ідея надихнула працівників дитсадка та батьків і навколо закладу облаштували неймовірні локації.

Окремо відзначили власницю «найкращого балкону», адже балкони, так само як і прибудинкові території, є обличчям міста. Переможницею стала Оксана Ризванюк.

Ще одна номінація – «Громадський діяч року», в якій визначили двох переможців. Кращими стали: голова Асоціації осіб з інвалідністю «Добродія в дії» Володимир Кравчук та організаторка проекту «Я – особлива мама» Марина Громова.

Серед «Юних талантів року» кращими визначили: вихованку студії естрадного співу «Нові таланти» Анну Корж, бандуристку Еліну Ковальчук, ученицю школи №7 Катерину Комісарик, яка має найвищий бал із 12 навчальних дисциплін, художницю Анну Чирук та шестикратного чемпіона України з веслування Тараса Семенюка.

«Меценатами року» стали: Віталій Бойчук, Олександр Мороз, Віктор Піщук, Олександр Шитіков (саме він подарував місту абстрактну ковану скульптуру, що встановлена поруч із лікарнею). Переможець цієї номінації – відомий підприємець, власник популярного закладу «Classic» Роман Дідицький.

Нагододження конкурсу «Кращі...»

Нагороди від держави і європейський подарунок

Іще більш престижні нагороди привіз до Ковеля народний депутат Степан Івахів. За вагомий внесок у розвиток міста він вручив грамоти Верховної Ради України чотирьом ковельчанам. Серед тих, хто отримав високу відзнаку – слюсар-сантехнік залізничного депо Руслан Ковальчук, завідувачка дитячого садка №4 Вікторія Ткачук, директорка дитячо-юнацької спортивної школи Олена Климашевська та директорка ковельського Палацу учнівської молоді Тетяна Середюк.

«Дякую вам, ковельчани. За нашу спільну і ефективну роботу протягом уже такого тривалого часу. Наш шлях не завжди простий, але крок за кроком ми йдемо до того, щоб це місто стало найкращим, по-справжньому європейським», – звернувся до присутніх народний обранець.

Ковельська влада навзаєм подякувала депутату за небайдужість і ґрунтовну допомогу місту. Міський голова вручив йому подяку: «Впродовж багатьох років ви є хорошим другом Ковеля, який турбується, аби наше місто ставало все більш ошатним та комфортним. Ваша щоденна робота є красномовнішою за слова. Ковельчани відчувають вашу підтримку та допомогу».

З інших подарунків, які отримало місто у цей день – сертифікат на будівництво фонтану від благодійного фонду «Патріоти Волині». Такий подарунок презентувала представниця організації Наталія Маленицька.

«Ми дарували вам стадіон і набережну, два мільйони на реконструкцію центрального парку, яка розпочнеться вже наступного тижня. Яким же буде наступний подарунок? Ми довго думали. Хотіли, щоб це був подарунок і для дітей, і для дорослих. Щоб він був ознакою Ковеля, як сучасного європейського міста. І сьогодні даруємо вам сертифікат на будівництво фонтану», – розповіла Наталія Маленицька.

Степан Івахів вручив чотирьом ковельчанам грамоти Верховної Ради України

Драйв до ночі

Грандіозний концерт з нагоди Дня міста тривав майже до першої години ночі. Ковельчани співали улюблені хіти разом з Іриною Білик, зачаровувались ритмічними мелодіями гурту «Onuka», танцювали разом із запальним колективом «Mozgi».

Виступ популярних українських гуртів став уже гарною щорічною традицією – подарунком ковельчанам від фонду «Патріоти Волині». Торік вони організували концерт співачки Таяни та «Ляпіса».

Діти і дорослі, молодь і пенсіонери, залізничники і вчителі, лікарі і студенти, депутати і міський голова – багатотисячним гуртом ковельчани відзначили найбільше свято свого міста, чергову річницю Ковеля.

Білик, Onuka і Mozgi. Драйв до ночі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У луцькій броварні зварили «найдушевніший» напій
Наступна новина Луцьк читає: книжкові уподобання батьків команди «Фронтери»
Останні новини
Схожі новини