День перший: як живуть бандерштатівці. ФОТО

День перший: як живуть бандерштатівці. ФОТО

Перший день фестивалю українського духу «Бандерштат» вже набирає «обертів».

«Перший» вирішив дізнатися про побут на його території.

У наметовому містечку, яке розташоване трішки далі від входу, наповну вирує життя: бандерштатівці вже розклали свої тимчасові домівки, залишивши місце для багаття. Деякі готують їсти, а деякі ознайомлюються з територією, сидять на гутірках або ж втікають від спеки.

Ранок тут починається із палючого сонця, тому довго поспати не виходить. Відразу біля наметів є смітники, ще чисті туалети та 20 душових кабінок. Проте душ платний – 20 гривень.  Звісно, фестивальникам це не подобається. Вони зазначають, що ще в минулому році в останній день їм довелося платити.

Також бандерштатівці зі сміхом кажуть: «Минулого року кабінки були ніякі, проте клейонки хороші, цього року навпаки – кабінки дуже класні, але один в душ не підеш, треба, щоб хтось прикривав, адже все просвітляється».

Збоку є кілька кранів, де можна набрати води, вмитися та почистити зуби.

Багато відпочивальників, чекаючи на виступи музикантів, вирішили перепочити та організувати для себе трапезу.

Звісно, на території можна купити їжу, чай або каву, проте найсмачніше те, що зварене в казанку на вогнищі. Більшість так і робить.

До слова, ховатися від жахливої спеки важко, але сховатися можна. Одні втікають на гутіркову сцену, інші – до річки, також над наметами натягують тент.

Подбали тут і про найменших відпочивальників. Для них організували дитячу територію, батути та багато іншого, а от для дорослих є навіть спеціально облаштоване місце для волейболу.

Не секрет, що найатмосферніше на фестивалях ввечері, тому хлопці вже рубають дрова для багаття.

Далі буде. Читайте «Перший».

Текст та фото: Іванна СОЛОМАНЧУК (Перший).


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянин сфотографував цікавого птаха. ФОТО
Наступна новина Чим зайнятися на «Бандерштаті». ФОТО
Останні новини
Схожі новини