Депутати Маневицької селищної ради підтримали заборону УПЦ МП

Депутати Маневицької селищної ради підтримали заборону УПЦ МП

Депутати Маневицької сільської ради підтримали заборону діяльності УПЦ МП та скасування державної реєстрації цих церков. 

Про це повідомила на своїй сторінці депутатка районної ради Людмила Веремчук. 

«На позачерговій сесії Маневицької селищної ради, яка відбулася 30.03.2022 року, депутати підтримали Звернення Ясінянської селищної ради до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України щодо скасування державної реєстрації української православної церкви московського патріархату (УПЦ МП). Своїм голосуванням Маневицькі обранці громади підтвердили, що в Україні не може бути структур з російської реєстрацією, тим паче патріархату кіріла, який благословляв на війну з українським народом. Московська патріархія не повинна мати місця на українській землі. Маємо надію, що зареєстрований у Верховній Раді України законопроєкт буде проголосований і такі структури просто забороняються, як колаборантські», – йдеться у дописі.

Нагадаємо, до Верховної Ради внесено законопроєкт № 7213 Про заборону діяльності Московського патріархату.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На залишених територіях ворог мінує будинки, - Генштаб ЗСУ
Наступна новина Російські літаки з ядерною зброєю порушили повітряний простір Швеції - ЗМІ
Останні новини
Схожі новини