У центрі Луцька відкрилася пекарня і гастробар «Не про хліб»

У центрі Луцька відкрилася пекарня і гастробар «Не про хліб»

У Луцьку на проспекті Волі, 9 (колись тут працював нічний клуб Cherry) запрацював новий заклад «Не про хліб». Поки він працює, як пекарня, продаючи випічку та напої з собою. Після карантину запрацює також гастробар, де подаватимуть сніданки, ланчі та вечері.

Заклад працює щодня з 08:15 до 21:00.

Що вже можна спробувати у «Не про хліб»

Керівник проєкту Сергій Капацина розповів, що у пекарні наразі доступно близько 15 видів випічки. Частина з них має варіації начинки. Є випічка з дріжджового, листкового та кексового тіста.

«Ми першими у Луцьку почали повністю самі готувати тісто для круасанів. Це складний процес, який триває добу. Більшість же колег використовують заморожені напівфабрикати-заготовки», - каже очільник закладу.

В «Не про хліб» подають новинку для Луцька - Pastel de Nata. Це португальський десерт з листкового тіста та яєчно-ванільного крему. Також тут пропонують вже звичні сіннабони, пончики.

«Ми пішли на ризик і вирішили робити пончики не такими, як на Світязі. Всі, хто з Волині, звикли до великих бабусиних пончиків, які пахнуть олією: тіста там – 150 грамів, начинки – 50 в кращому випадку. Ми ж зробили їх мініатюрнішими, але з більшою кількістю начинки», - каже Сергій Капацина.

За кілька днів тут обіцяють почати подавати солону випічку. Також вже доступний хліб: десертний бріош, дріжджовий з прованськими травами, журавлиною, перцем чилі та багет з соєвим соусом, кунжутом, медом та оливковою олією.

Власні напої

У пекарні пропонують класичні кавові напої: еспресо, капучино, раф, холодні варіації. Також в меню – чаї, смузі, лимонади, які готують на місці і розливають у пляшки. Вони бувають кількох видів: 1. груша з лемонграсом і лаймом; 2. маракуйя, манго, розмарин; 3. чорниця, ожина, бодян, кориця; 4. полуниця, м’ята, кокос.

Окрім цього в закладі пропонують імунітетні шоти – 100-мілілітрові напої з «корисними» інгредієнтами: фруктові фреші, спеції, насіння, спіруліна, конопляний протеїн.

До напоїв пропонують натуральні очеретяні та бамбукові соломинки.

Читати також: «У Луцьку не відкривають нові ресторани, бо є Кораблик!» – менеджер ресторанів Сергій Капацина

Що ще подаватимуть у «Не про хліб»

Після повноцінного запуску закладу (коли дозволять послабити карантин) він працюватиме, як гастробар. До 12:00 тут подаватимуть сніданки кількох видів: каші, яйця, страви з домашнього сиру. Протягом дня будуть доступні салати, супи, гарячі і холодні закуски, спеціальні пропозиції на вечерю, снеки до вина.

Також будуть напівфабрикати: хумус, паштети, соуси.

Загалом у «Не про хліб» - 30 місць.

Ціни

Ціни на випічку у пекарні стартують від 12 гривень. Стільки коштують пончики без начинки, з цитрусовим кремом, кремом патіс’єр – 16, кокосовим кремом та шоколадом – 20 гривень.

Порожні круасани продають за 32 гривні, з шоколадом – за 42, ванільним кремом – 44. Найдорожча випічка у закладі – круасан з мигдалевою пастою коштує 48 гривень, Pastel de Nata – 20, даніш з кремом патіс’єр та вишнею – 28, сіннабон з вершковим сиром та фісташкою – 44.

Хліб коштує 45-50 гривень. Еспресо – 28, капучино – 35-42, залежно від об’єму, лимонад – 48.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Надмірний карантин, підтоплення, діра у бюджеті: депутати Волиньради б'ють на сполох
Наступна новина Смертельна ДТП з луцьким патрульним: у мережі з'явились кадри з відеореєстратора
Останні новини
Схожі новини