Депутати Волиньради розкритикували програму для підтримки аграріїв. Що там не так?

Депутати Волиньради розкритикували програму для підтримки аграріїв. Що там не так?

Депутати Волинської обласної ради розкритикували програму підтримки АПК на 2021 рік. Які гроші і на які цілі виділятимуть на підтримку аграріїв, обговорювали під час бюджетних слухань за участі обранців та керівників профільних відомств.  

  • Загалом у проєкті обласного бюджету на 2021 рік  бюджету для АПК передбачено 3 млн 500 тис. грн.  
  • На  реалізацію комплексної програми розвитку галузі  АПК на 2016-2021 роки передбачено   700  тис. грн, які   «за пропозиціями  головного  розпорядника  коштів будуть  спрямовуватися  місцевим   бюджетам  для  забезпечення  співфінансуванням  відповідних заходів  програми».
  • На дотації для особистих селянських господарств заплановано 300 тис. грн. Ці гроші зможуть освоїти господарі, які отримують три і більше корови.
  • Ще 400 тисяч – на заходи для поліпшення сінокосів та пасовищ.  

З програмою можна ознайомитися ТУТ.

Для компенсації кредитів під індивідуальне житлове будівництво в рамках програми «Власний дім» планують виділити 2 млн 800 тис. грн. Йдеться про 45 кредитів для жителів сіл на   будівництво   (добудову),   придбання   житла   та   проведення інженерних мереж – за умови залучення коштів з державного та місцевого бюджетів. 

Волинські обранці, члени комісії з питань розвитку АПК, розкритикували програму, підготовлену профільним управлінням Волинської облдержадміністрації. Зокрема, говорили про те, що дотації потрібні для інших сфер АПК. На думку Тараса Щерблюка, то садівництво. Ігор Волошенюк, наприклад, вважає, що це закупівля сортового насіння. Радник голови облради Михайло Імберовський наголошував, що програма мусить враховувати ідеї конкретних громад. Керінвик апарату облради Дмитро Дубняк пропонував не фінансувати програму в тому вигляді, в якому вона є наразі. 

Відтак обранці запропонували профільному управлінню до 4 січня внести зміни в програму, врахувавши пропозиції. Цю пропозицію озвучив голова бюджетної комісії Орест Маховський. До обговорення фінансування програми АПК в облраді повернуться під час другого етапу бюджеетних слухань. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцькому зоопарку з'явився новий мешканець - левиноголовий тамарин. Фото
Наступна новина У Луцькій громаді облаштують піч для спалювання трупів тварин
Останні новини
Схожі новини