У Луцькому зоопарку з'явився новий мешканець - левиноголовий тамарин. Фото

У Луцькому зоопарку з'явився новий мешканець - левиноголовий тамарин. Фото
Фото Павло Березюк

У Луцькому зоопарку з’явився новий мешканець – самичка левиноголового тамарина. Їй лише 6 місяців, але вона вже адаптувалась до нових умов.

Про це йдеться на сторінці Луцький Зоопарк у фейсбуці.

«Наша колекція вчергове поповнилася. Нещодавно із одеського розплідника до нас приїхала самичка левиноголового тамарина (перші чотири фото). Вона ще зовсім молоденька, віком лише 6 місяців. Тваринка вже адаптувалася до нових умов. І тішить доглядачів своєю вдачею. Бо, наприклад, вміє вимагати їжу, а не чекати визначених годин годування», – йдеться у дописі.

Додають, що весною шукатимуть самичці пару, а серед глобальних завдань – керівництво комунального закладу хоче облаштувати у Луцькому зоопарку експозицію з маленькими приматами.

   

Довідково: Левовий тамарин (Leontopithecus) — рід приматів родини ігрункових (Callitrichidae). У роді відомо чотири визнаних види. Усі вони мешкають у тропічних лісах на сході Бразилії. Левова ігрунка важить до 900 г (2 фунтів) і має приблизно 30 см (12 дюймів) завдовжки, з хвостом до 45 см (17 дюймів). Живляться переважно комахами, але й можуть споживати дрібні змії, ящірки, плоди.
Найбільшу загрозу для ігрункових становить знищення їхнього життєвого простору внаслідок вирубки тропічних лісів. 11 видів оцінюються як такі, що перебувають під загрозою зникнення. Найбільш в небезпеці — левові ігрунки.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Коронавірус на Волині: 365 нових хворих та вісім смертей
Наступна новина Депутати Волиньради розкритикували програму для підтримки аграріїв. Що там не так?
Останні новини
Схожі новини