Депутатів просять «розібратися» із небезпечними велодоріжками у Луцьку. ВІДЕО

Депутатів просять «розібратися» із небезпечними велодоріжками у Луцьку. ВІДЕО
Скріншот із відео

Біля велосипедної доріжки, що тягнеться вздовж луцького проспекту Соборності, встановили 2 кіоски, двері яких відчиняються просто на проїжджу частину, що наражає на небезпеку як велосипедистів, так і покупців.

Про це ідеться у сюжеті Сфери-ТВ.

«Порушено 6 норм чинного законодавства, і створюється небезпечний прецедент. Може бути випадок відкриття дверей під час проїзду велосипедиста. Можуть травмуватися велосипедист, відвідувач магазину. Це створює потенційно небезпечну ситуацію», – коментує депутат Луцької міської ради Олександр Лазука.

Член профільної комісії Луцькради Олександр Лазука каже, що стукає у всі двері та ходить на комісії, аби це питання негайно винесли на розгляд найближчої сесії, однак не всі підтримують цю ідею.

До прикладу, члени комісії з питань прав людини та законності не проголосували за те, щоб питання розглянули на пленарному засіданні.

Тож Олександр Лазука вирішив зробити ще одну спробу і озвучив проблему на комісії з питань міжнародного співробітництва, інформполітики, молоді та спорту.

«Ці пішохідні доріжки були першими в Луцьку. Ми ними пишалися Хто знав, що через 3 роки після їхнього прокладання у нас будуть встановлюватися кіоск таким чином, що унеможливлюватимуть безпечне використання цих велодоріжок. Задля уникнення прецедентів, які можуть прославити нас на всю Україну, прошу вас підтримати цей проект рішення та винести на розгляд сесії», – зазначив обранець.

Члени комісії підтримали пропозицію, тож питання таки розглянуть на сесії.  

А в торговельних павільйонах, які виходять просто на велосипедну доріжку, продавці кажуть, що проблему розуміють, та вони всього лише наймані працівники, тож вдіяти нічого не можуть. Та й із підприємця, який встановив ці кіоски теж, як кажуть, немов з гуски вода. Адже погодження на їх встановлення він отримав від виконавчого комітету Луцькради.

Хоча на фоні інших «велодоріжкових чудес» кіоски виглядають не найгірше. До прикладу, в багатьох місцях, знаки, які б вказували на те, що тут можна рухатись двоколісним, розташовані просто в кущах, а ті, що намальовані на асфальтному покритті, стерлись. Тому зазвичай пішоходи навіть не знають, що це велодоріжка.

А найяскравіше рішення для велотранспорту втілили у життя на проспекті Відродження, де напрямок, яким мали б рухатись велосипедисти, закінчується сходами. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як захистити себе від грипу: ТОП-5 порад
Наступна новина Загартована в боях: 14-та бригада відзначила четвертий день народження. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини