Загартована в боях: 14-та бригада відзначила четвертий день народження. ВІДЕО

Загартована в боях: 14-та бригада відзначила четвертий день народження. ВІДЕО
https://www.5.ua

14 окрема механізована бригада відзначила четвертий день народження на сході, на Попаснянському напрямку, де нині тримає оборону.

Про це розповідає 5 канал.

Радіотелефоністка Оксана – досвідчений військовий. У Збройних силах жінка служить понад 25 років. В армію пішла за прикладом своїх батьків.

«Прийшла ще служила при дивізії. Потім 51-ша бригада була, і ось уже 27-й рік служу і не уявляю своє життя без армії», – зізнається жінка.

У Володимир-Волинській бригаді Оксана служить від моменту її заснування. Каже, з 2014-го підрозділ пройшов нелегкий шлях. Народжувалася і загартовувалася бригада в боях.

«І люди не підготовлені були, і не було ні зв'язку нормального. Важко було», – пригадує Оксана.

Четверту річницю підрозділ відзначає на сході, на Попаснянському напрямку, де нині тримає оборону. Тут готуються зустрічати і новорічні свята.

На Луганщині потепління. Земля вкрита густим туманом. І саме за таких погодних умов армійці збільшують спостереження на постах. Чекають на ворожі провокації.

Армійці пояснюють, такою погодою найчастіше користуються ворожі диверсанти.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Волиняни відремонтували пересувний стоматкабінет для 14-ї бригади. ФОТО

«Коли мороз, то, в принципі, хоч і холодно, але все чути. А при дощовій погоді, зранку туман, ввечері туман, вдень так звана мжичка і видимість втрачається. Також погано чути в лісі у зв'язку з тим, що все мокре. І не зрозуміло, чи то так гілка зламалася, чи хтось підходить», – пояснює армієць Павло.

Час від часу у лісосмузі навпроти лунають поодинокі постріли. Окупанти відкривають неприцільний вогонь зі стрілецької зброї. Вояки упевнені: на ворожих позиціях працюють російські пропагандисти.

«У цій посадочці вони для себе роблять картинки. Працюють. Стріляють. У них немає визначеного часу, але фактично кожен день між собою. Кулі до нас не долітають. Ні осколки, ні кулі. Значить, тільки для себе, і, значить, там є преса. Ми намагаємося тримати все в адекватні, саму ситуацію», – пояснює боєць Андрій.

Попри відсутність повної тиші, армійці кажуть, що після запровадження воєнного стану ситуація трохи стабілізувалася. Ворог, попри те, що підсилив позиції новоприбулими найманцями, майже не проявляє вогневої активності.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Депутатів просять «розібратися» із небезпечними велодоріжками у Луцьку. ВІДЕО
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 11 грудня
Останні новини
Схожі новини