Деревина лежить і гниє, але вивозити - не можна. Лісівники розповіли про проблеми галузі

Деревина лежить і гниє, але вивозити - не можна. Лісівники розповіли про проблеми галузі

Лісова галузь України вже тривалий час переживає нелегкі часи. Окрім відсутності державного фінансування, накладено мораторій на експорт необроблених лісоматеріалів та дров’яної деревини. Переробка лісу теж суттєво гальмує, а відтак великий об’єм ресурсу просто гниє та пропадає.

Про проблеми галузі розповіли у сюжеті Сфери ТВ.

Ліс – чи не єдина галузь, яка нині не підтримується на державному рівні. Мораторій на експорт, позбавлення фінансування, а також невиправдані перепони для законних вирубок, все це має гіркі наслідки.

«У нас є багато сировини, яка не переробляється бізнесовими структурами належним чином і не може реалізуватися. Це тонкомірна деревина, це й інші види низькосортної деревини, які сьогодні бізнес переробляє неохоче, бо там вихід не такий високий, як з інших сегментів. І тому цю переробку на себе взяло лісове господарство», – розповідає заступник голови Держлісагентства України Володимир Бондар.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як купити авто і не помилитись. 5 найважливіших порад
Наступна новина З музикою і 3D-шоу. Яким буде фонтан у центрі Луцька
Останні новини
Схожі новини