«Держава – це унітаз»: топ-15 цитат журналіста Сергія Іванова на «Бандерштаті»

«Держава – це унітаз»: топ-15 цитат журналіста Сергія Іванова на «Бандерштаті»

Український журналіст, блогер, письменник Сергій Іванов розповів у Луцьку про свою роль у журналістиці, а також про «совок», зачитавши есе з ненормативною лексикою на цю тему.

Це відбулося на гутірковій сцені «Бандершату» 4 серпня.

«Перший» зібрав найцікавіші уривки із розповідей Сергія Іванова.

1. «Ми є зґвалтованими. Я не можу сказати, що одужав. Я копирсаюсь і знаходжу совкові зачіпки, гачки і я позбуваюсь їх, намагаюсь займатись цим постійно. Є загальнолюдські цінності. Совок якось примудрився спотворити навіть їх. Я переконаний, що всі трабли, які ми зараз маємо, беруть початок там, у минулому, яким нам точно не варто пишатися».

2. «Росіяни думають зараз, що вони не окупанти. Вони думають, що виконують інтернаціональний обов’язок. Вони у телевізорі говорять одне, а за лаштунками відбувається зовсім інше».

3. «Те, що комусь не подобається, не скасовує, не відмінює історію».

4. «Я бульдог.  Місцями скажений. Я пішов працювати на телебачення, бо, по-перше, я переконався, що у мене є всі умови, що можу працювати так, як я хотів би, і що в мене є аудиторія, яку я хотів би копати, щоб мати більшу аудиторію і мати можливість доносити меседжі до аудиторії».

5. «Шустер – чи не найбільший злодій. Він зробив з наших політиків, з комсомольських хлопчиків і дівчаток, які слідували радянській парадигмі, що «головне не висовуватися». Він їх розбестив, як неповнолітніх. Він зробив з них рок-зірок. Ви уявляєте, що до появи Шустера на екранах був феномен, приміром, Ляшка? Я не уявляю».

6. «Україна розпочала оптову і в роздріб торгівлю такими політичними обличчями, на яких вже нема де тавра поставити».

7. Я спокійно можу жити без політики. У мене є купа інтересів. Мені це набагато цікавіше. А є люди, які зранку просинаються, читають ці новини, а потім читають новини, які спростовують ці новини. І в результаті лихоманить всю країну. Ви хочете, щоб ця країна нормально працювала, коли люди отакі тіпані всі?»

8. «Було б непогано, якби Зураб Аласанія на 5 році задіяв організаторські і менеджерські здібності та  зробив «Суспільне телебачення» таким, яке можна дивитись».

9. «Ніхто не втримає молодь. Ніде. В жодній країні світу. Залишити молодь, щоб що? Дуже мало молоді, яка не хотіла б побачити світ, яка не хотіла б вчитися. Те, що вони виїжджають, не означає, що вони не повернуться. Нехай людина їде, це її вибір, це свобода. Там не так просто ще залишитись. Я не бачу негативу в цьому, бо люди, які їдуть за кордон, позбавляються «совка» і просякаються цивілізованими нормами. Якщо людина тут сидітиме на своїх десяти сотках, копатиме їх, то який буде розвиток? Ми так в мезозой скотимось швидко».

10. «Бути гарним громадським діячем і бути відповідальним політиком – це різні речі. Бо те, який ти громадський діяч, залежить винятково від тебе, а те, який ти політик, залежить від низки факторів. Це і договороспроможність, і компромісність. У нас компроміси всі зазвичай монетизуються».

11. «Лідерами громадських думок стають або люди, які не вміють брехати, або люди, які роблять це якісно і класно».

12. «Держава – це унітаз. Це механізм для того, щоб забезпечувати людині певні процеси і функції. Унітаз обслуговують сантехніки, люди, які спеціально навчені і які знають, як працює унітаз. Так само з економікою. Це складний, меганагорнутий унітаз».

13. «Я не вірю, що політика може принести щось нормальне в економічну складову держави. Все, що ми маємо від політикуму, - це зневіра, це приреченість, це ганьба».

14. «Майдан – це була абсолютно героїчна історія, але не ідеальна. Майдан ідеальний мав би дати вихід люті людській. В мені говорять всі події. Я бачу цю ланцюгову реакцію після Майдану, цю рускую вєсну... Я думаю, що в ідеалі Майдан мав би закінчитись шибеницями, щоб їх було якомога більше десь в центрі. Бо революція – це не Руслана з Гімном. Революція – це феномен, який дає урок поколінням, які прийдуть після нас».

15. «Якщо у вас є бодай одне запитання до партійного списку, просто не голосуйте».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучанка придбала сир з пліснявою. ФОТО
Наступна новина Чому не варто їсти морозиво у спеку
Останні новини
Схожі новини