Десиканти: сучасні засоби захисту рослин

Десиканти: сучасні засоби захисту рослин

Щорічно в аграрному господарстві перед кожним збиранням врожаю проводиться десикація. Така процедура зневоднює тканини рослин. Це відбувається завдяки
хімічним захисним засобам (десиканти). Великий асортимент можна дивитись на LNZweb. Процес спрощує збирання врожаю за допомогою спеціальних машин.

Активно використовується ефективний прийом в сиру погоду, коли при складанні не припиняють накрапати дощі. Проведена десикація дозволяє відправляти відразу на зберігання зібраний урожай. Це пояснюється тим, що насіння не потребують додаткової сушінні і очищення.

Різновиди

Сьогодні важливою складовою прискореної технології вирощування різних культур вважаються пестициди. Різні засоби хімічного складу допомагають захистити і зберегти врожай. Такі агрохімікати дозволяють збирати хороший урожай. Якість вирощеної сільгосппродукції зовсім не погіршується.

Існує кілька основних видів:

Гербіциди - оберігають врожай від агресивного впливу дикорослих рослин. Вони позбавляють важливих елементів живлення більш тендітні селекційні породи, такі як грунтова волога, мінеральні речовини, доступ для сонячного світла.
Інсектициди - стануть в нагоді при боротьбі з комахами-шкідниками, які здатні знищити половину майбутнього врожаю і навіть більше.
Фунгіциди - використовуються для профілактики та лікувального ефекту від грибкових захворювань культур. Вони надійно захищають насіння від хвороб і певних видів шкідників, що живуть в грунті.

Також, крім зазначених захищающих засобів, активно використовуються сільгоспвиробниками, зустрічається ще один вид пестицидів - десиканти. Вони
приваблюєть багатьох людей, які пізнають аграрну науку і практику.

 Десиканти

Хімічні засоби, які діють так на тканини культур, що вони зневоднюються і висушуються на корені. Десиканти, представлені на сайті lnzweb.com, володіють багатьма корисними властивостями:
● пригнічують бур’яни і хворобливість культур;
● покращують проведення збиральної кампанії в короткий термін;
● захищають від врожайних втрат;
● покращують якість зерна, насіння і овочів.

Варто зазначити, що вартість на засіб висока. Тому особливу технологію аграрії по всьому світу використовують тільки тоді, коли без цього ніяк не можна. Наприклад, потрібно врятувати урожай, тому доведеться зібрати його до початку сезону дощів.

Користь

Сьогодні десикація вважається надійним і ефективним способом передзбиральної сушки рослин. Вона дозволяє прискорити дозрівання насіння і значно полегшує машинну обробку врожаю. Користь від такого процесу очевидна. Проте, десикація має свої переваги і недоліки. Останні змушують керівництво багатьох господарств зменшувати витрати на її застосування.

Десикант підбирається за типом сільськогосподарської культури. Правильні пропорції препарату дозволяють наблизити час збирання врожаю. Кошти не завдають шкоди рослинам. Зібраний урожай сприяє зростанню якісних рослин, здатних плодоносити. На кожному засобі вказана інформація про норму витрати, періоди обробки і терміні дії.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Біля Луцькради зібралися підприємці. Вимагають відкрити ринки
Наступна новина Мери не можуть скасовувати карантин, – міністр охорони здоров'я
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні