Діджиталізація і наближення послуг на Волині: міграційна служба підсумувала свою роботу

Діджиталізація і наближення послуг на Волині: міграційна служба підсумувала свою роботу

22 вересня відбулася нарада за підсумками 9-ти місяців діяльності управління Державної міграційної служби України у Волинській області.

У ній взяв участь і голова обласної ради Григорій Недопад, – пише пресслужба установи.

Як зазначив у підсумковій доповіді керівник управління міграційної служби в області Іван Войцешук, цьогоріч основні зусилля були спрямовані на діджиталізацію послуг (впровадження електронних сервісів, електронної черги, оплата адмінпослуг платіжними картками), їх наближення до громадян з огляду на процеси децентралізації, а також адаптація до роботи в умовах карантинних обмежень.

Зокрема, відповідно до Закону України «Про Єдиний державний демографічних реєстр, та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» управлінням та його підрозділами в територіальних громадах надається 18 адміністративних послуг. З початку року співробітниками служби було оформлено: 37,5 тисяч закордонних паспортів, понад 30 тисяч – паспортів громадянина України у вигляді ID-картки, також надавалися посвідки на постійне чи тимчасове проживання в Україні, витяги з Єдиного державного демографічного реєстру, інші послуги.

Також велася робота з протидії нелегальній міграції – виявлено та екстрадовано 26 нелегальних мігрантів, трьом десяткам іноземців заборонено в’їзд до України, прийнято близько 30 заяв про визнання біженцем від громадян Білорусі, РФ, Камеруну, Марокко, Індії, Ірану, Єгипту, Сирії та інших країн.  

Голову обласної ради Григорія Недопада особливо цікавили аспекти співпраці міграційної служби з місцевими громадами, адже від цього значною мірою залежить доступність реєстраційних послуг для мешканців громад. Іван Войцешук зауважив, що відповідно до нових норм з 1 квітня передача інформації про реєстрацію, зняття з реєстрації місця проживання, перебування фізичних осіб здійснюється виключно в електронній формі. При чому, передбачена можливість формування реєстру територіальної громади програмними засобами інформаційної системи ДМС. Однак, досі електронний реєстр не ведеться у Велицькій громаді Ковельського району та Доросинях Рожищенського.

Окрім того, територіальний підрозділ міграційної служби не має змоги працювати у Горохові, оскільки місцева влада не спроможна надати приміщення. Григорій Недопад запропонував винести озвучену проблематику на найближче засідання координаційної ради органів місцевого самоврядування. Натомість керівники Ківерцівського та Шацького відділів міграційної служби висловили вдячність голові облради за сприяння у забезпеченні комфортних умов для роботи в цих громадах.

Читати також: Понад 32 тис за відстрочку військової служби: на Волині затримали службовця на хабарі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Семеро волинян отримали державні відзнаки
Наступна новина «Луцьктепло» відповіло на «наїзд» газовиків
Останні новини
Схожі новини