«Луцьктепло» відповіло на «наїзд» газовиків

«Луцьктепло» відповіло на «наїзд» газовиків

У «Луцьктеплі» відповіли на повідомлення від АТ «Волиньгаз» про те, що тепловики заборгували понад 30 мільйонів гривень.

«Цими днями багатьма областями України прокотилася хвиля публікацій, в яких пресслужби регіональних газових компаній повідомляють про можливе відключення від газу підприємств теплокомуненерго через зростання заборгованості за послугу з розподілу природного газу. Публікацію такого характеру щодо боргів ДКП «Луцьктепло» поширило й АТ «Волиньгаз», – йдеться на фейсбук-сторінці тепловиків.

Нагадаємо, у повідомленні йдеться про те, що єдиний і найбільший виробник тепла для потреб населення «Луцьктепло» станом на 20 вересня боргує АТ «Волиньгаз» за послугу з розподілу газу 33 240 757 грн. Однією з причин виникнення такої заборгованості є коригування річної замовленої потужності у вересні.

На що «Луцьктепло» відповідає, що дійсно, попередньо вони зверталися до АТ «Волиньгаз» із запитом про коригування річної заявленої потужності із 55 до 62 млн м3, що означало збільшення вартості послуги з розподілу природного газу із 8 635 тис грн до 9 734 тис грн на місяць. Це означає, що у вересні АТ «Волиньгаз» має прореагувати на коригування потужності, виставивши рахунок не лише за поточний місяць, але й різницю за попередні місяці газового року. Однак, станом на 22 вересня такого рахунку газорозподільчою компанією виставлено не було, тож вважати ці нарахування боргом підприємства є щонайменше передчасним.

У повідомленні також зауважили, що лише в одному місяці 2021 року ДКП «Луцьктепло» не виконало свої зобов’язання з оплати послуги з розподілу природного газу в повному обсязі, проте із нарахованих за січень-серпень 2021 року 69 080 тис грн підприємством було оплачено 72 534 тис грн, а загальний борг за послуги надані АТ «Волиньгаз» скоротився із 18 569 тис грн до 15 115 тис грн. Враховуючи також платежі, здійснені у вересні, реальний борг підприємства за послуги з розподілу природного газу складає близько 13 774 тис грн.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Діджиталізація і наближення послуг на Волині: міграційна служба підсумувала свою роботу
Наступна новина В Україні – майже 8 тисяч нових хворих на ковід. Де найбільше
Останні новини
Схожі новини