Директора Нововолинської лікарні звільнили

Директора Нововолинської лікарні звільнили

Звільнили із займаної посади тимчасово виконуючого обов’язки директора КНП “Нововолинська центральна міська лікарня” Андрія Сторонського.

Дане рішення прийняли на засіданні виконавчого комітету Нововолинської міської ради 3-го березня. Міський голова Борис Карпус видав відповідне розпорядження, пише БУГ.

Рішення обґрунтовується тим, що керівник лікарні своєю бездіяльністю грубо порушив трудові обов’язки, що в результаті призвело до завдання матеріальних збитків комунальному закладу охорони здоров’я в сумі 273 тисячі 341 гривню у виді недоотриманих доходів за гарантійним забезпеченням договору підряду. За цим договором здійснювався капітальний ремонт приймального відділення.

Читайте також: Призначили генерального директора Любомльського ТМО. Що про нього відомо?

Порушення підтверджується актом від 8-го лютого, складеним тимчасовою робочою групою з виявлення та встановлення причин нефункціонування приймального відділення невідкладної екстреної медичної допомоги.

Міський голова 4-го березня має подати виконавчому комітету кандидатуру на посаду нового т.в.о. директора НЦМЛ.

На засіданні виконкому мер зазначив, що разом із фактами виявлених порушень, Сторонський був призначений на посаду розпорядженням попереднього міського голови всупереч процедури, без попереднього рішення виконкому.

“Також всі були свідками публічного відкриття приймального відділення. Туди привезли людину, яка перебувала в критичному стані, не знаючи, що відділення не працює, і так сталося, що чоловік помер.

І ми знаємо ситуацію, як відбувається в лікарні. Надходять звернення про неякісне обслуговування. Необхідно здійснювати заходи для розвитку лікарні, яка є опорною. Керівником має бути людина, яка дійсно розвиватиме медичну галузь”, – сказав міський голова.

Борис Карпус після засідання виконкому звернувся до мешканців міста.

“Багаторічна проблема – протікання даху 7-поверхової будівлі. Андрій Сторонський, працюючи заступником міського голови і куратором медичної галузі, не зміг усунути цієї проблеми.

Нововолинська лікарня – опорний медичний заклад! Він має розвиватися: постійно і динамічно! На сьогодні є багато нарікань від жителів. Система управління – розбалансована! Лікарню має очолити професіонал, який працюватиме над розвитком закладу.

Завтра виконавчий комітет збереться знову і призначить тимчасово виконуючого обов’язки до завершення конкурсу”.

 

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині браконьєри застрелили червонокнижного лося
Наступна новина Зеленський і Ляшко розповіли про самопочуття після вакцинації проти коронавірусу
Останні новини
Схожі новини