Директора волинського фонду, якого підозрюють в сприянні ухилянтам, відправили під домашній арешт

Директора волинського фонду, якого підозрюють в сприянні ухилянтам, відправили під домашній арешт

Директора благодійного фонду «Добра справа» Юрія Сливу відправили під домашній арешт на два місяці. Його підозрюють у службовому підробленні та сприянні в незаконному переправленні військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон.

Запобіжний захід Юрію Сливі 15 травня обрав Луцький міськрайонний суд, пише Сила Правди. 

За даними слідства, підозрюваний видавав офіційні листи із неправдивими відомостями про «волонтерів», які виїжджатимуть з України за гуманітарною допомогою. Таким чином нібито виїхало 238 осіб, які в Україну не повернулися.

 

Згідно з інформацією з сайту «Доброї справи», у фонді задіяно близько 850 волонтерів. За даними ЗМІ, загалом із 24 лютого 2022 року до 24 лютого 2023-го за поданням цього благодійного фонду в систему «Шлях» внесли дані відносно 1081 чоловіка призовного віку.

Нагадаємо, волонтера цього фонду Віталія Мельничука та пенсіонера з Луцька Володимира Комарова вже судили за сприяння незаконному перетину кордону військововзобов’язаними. Луцький міськрайонний суд в особі судді Ярослава Артиша визнав Мельничука винним і присудив йому 119 тисяч гривень штрафу. Лучанина Володимира Комарова засудили до трьох років позбавлення волі, одразу замінивши покарання іспитовим строком терміном в один рік.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Горохові 12-річний хлопець на електросамокаті потрапив постраждав в ДТП
Наступна новина На війні загинув багатодітний батько з Волині. Сьогодні Героя привезуть додому
Останні новини
Схожі новини