Реєстрували псевдоводіями: волиняни та рівняни допомагали чоловікам втекти з країни

Реєстрували псевдоводіями: волиняни та рівняни допомагали чоловікам втекти з країни

Прикордонники ліквідували канал незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України з використанням системи "Шлях". Причетних до злочинних оборудок судитимуть

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Відомо, що канал переправляння ухилянтів налагодила організована група мешканців Рівненської та Волинської областей. Вони допомагали чоловікам виїжджати за кордон під виглядом водіїв, котрі здійснюють міжнародні перевезення. Та після виїзду ухилянти не поверталися назад в Україну.

"У ході досудового розслідування було задокументовано та викрито механізм здійснення протиправної діяльності, встановлено причетних осіб, отримано відомості щодо внесення ліцензіатом на міжнародні перевезення до системи "Шлях" громадян України, які виїхали в одну сторону", – йдеться у повідомленні. 

У грудні 2023 року сімом фігурантам кримінального провадження повідомили про підозру в організації незаконного переправлення осіб через кордон. Підозрюваним обрано запобіжні заходи. Санкція статей передбачає позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Днями досудове розслідування за даним кримінальним провадженням було завершено, а його матеріали відносно семи підозрюваних з обвинувальним актом скеровано до суду для розгляду.

Примітка: згідно зі статтею 62 Конституції України особа вважається невинуватою в скоєнні злочину і не може бути кримінально покарана, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Польські фермери заблокували шостий пункт пропуску на кордоні з Україною
Наступна новина У Луцьку попрощалися з Героєм Сергієм Гавруком
Останні новини
Схожі новини