Директору «Цуманської пущі» на Волині повідомили про підозру

Директору «Цуманської пущі» на Волині повідомили про підозру

На Волині директору Ківерцівського Національного природного парку «Цуманська пуща» повідомили про підозру через незаконну порубку дерев зі збитками у 16,5 млн грн

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Йому інкримінують перевищення службових повноважень та незаконну порубку дерев на території природно-заповідного фонду, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365, ч. 4 ст. 246 КК України).

«Посадовець у липні 2023 року за попередньою змовою із власником одного із волинських деревообробних підприємств забезпечив незаконну порубку дерев на території заповідного урочища. До оборудки залучили найманих працівників, які не були обізнані про протиправність їхній дій», – розповідають в Офісі.

Спільнику директора »Цуманської пущі» також повідомили про підозру у незаконній порубці дерев на території природно-заповідного фонду, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 246 КК України).

«Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів, а також відсторонення директора парку від займаної посади», – додають в Офіс генерального прокурора.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Юна майстриня з Волині перемогла у конкурсі сценічних костюмів з паперу
Наступна новина На Волині з моста у річку злетів автомобіль, проводиться пошук потерпілих
Останні новини
Схожі новини