У нацпарку на Волині виявили чотири червонокнижні види птахів

У нацпарку на Волині виявили чотири червонокнижні види птахів

У національному природному парку "Цуманська пуща" на Волині триває дослідження гніздових птахів. На основі досліджень науковці складуть Атлас гніздових птахів Цуманського лісництва.

Про це розповів Суспільному працівник парку Михайло Химин. Таке дослідження у "Цуманській пущі" проводять вперше. Вже частково обстежили 44 з 46 лісових кварталів лісництва.

За першими підсумками досліджень у Цуманському лісництві зареєстрували 61 вид гніздових птахів. З них чотири види занесені до Червоної книги України: орябок (рябчик), журавель сірий, сова бородата і дятел білоспинний, – розповів Михайло Химин.

Серед інших знахідок – підтверджене гніздування снігура. Крім того, під час польових робіт науковці реєстрували також інші види тварин, зокрема хребетних та комах (серед них денні метелики).

Михайло Химин каже, що висновки з дослідження робити рано, адже вивчали птахів лише протягом двох місяців. "Такі дослідження можуть тривати від трьох до шести років, все залежить від площі парку та кількості дослідників", – розповів працівник.

Досліджувати птахів у пущі продовжать у березні наступного року.

Читайте також: 74 корови, 2 дорослих, 4 дитини. Історія першої сімейної молочної ферми на Волині


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні – 749 нових хворих на коронавірус
Наступна новина Цьогоріч «Волиньгаз» обстежив понад 4 000 км газових мереж
Останні новини
Схожі новини