Дистанційно чи офлайн: як у школах Луцька закінчиться навчальний рік

Дистанційно чи офлайн: як у школах Луцька закінчиться навчальний рік
Фото ілюстративне

У Луцьку через воєнні дії на території України не бачать перспектив відновлення очного навчання до кінця навчального року.

Про те, як завершиться навчальний рік для учнів луцьких шкіл, у коментарі сайту новин Луцька «Конкурент» розповів очільник управління освіти Луцької громади Віталій Бондар. 

Дистанційно чи офлайн

Як відомо, Верховна Рада продовжила воєнний стан в Україні до 25 травня. Навчальний рік у закладах освіти орієнтовно завершується наприкінці травня – на початку червня.

«Тому я не бачу перспектив, що ми будемо відновлювати навчальний процес в режимі офлайн. Безпекова ситуація не на належному рівні», – зазначив Віталій Бондар.

ДПА та ЗНО

Ще в лютому 2022 року для учнів 4-х і 9-х класів була скасована ДПА. З 1 травня набирають чинності зміни до законодавства «Про освіту» щодо скасування ДПА в 11-му класі.

Як анонсували в Міносвіти, цьогорічне ЗНО буде проходити у форматі мультипредметного тесту. У програму тестування увійшли три предмети: українська мова, математика та історія України. Попередньо планується, що буде по 20 тестових завдань з кожного предмету.

Проте, зазначив Віталій Бондар, поки що немає ніякого офіційного документа щодо проведення ЗНО – є тільки анонс міністра освіти.

Перехід до 5-го та 9-го класів

Зі слів Віталія Бондаря, згідно з положенням про вступ дітей в 1-і, 5-і та 10-і класи, діти, які навчаються в даному закладі освіти, переходять в наступний клас згідно з наказом керівника закладу освіти.

«Якщо діти цього ж закладу освіти бажають перейти з 9-ого у 10-ий клас, то вони переходять без усіляких екзаменаційних випробувань», – зазначив очільник управління освіти Луцької громади.

Окрім того, за наявності вільних місць є можливість добрати дітей з інших закладів освіти. Якщо кількість дітей на вакантні місця буде більшою, то є можливість  провести конкурсний відбір відповідно до тих профільних предметів, які будуть вивчати учні закладу освіти.

Навчання дітей за кордоном

Чимало дітей Луцької громади виїхали за межі України і продовжують навчання за кордоном. 

По закінченню навчального року вони так само отримують свідоцтва про початкову, базову чи повну освіту. 

Якщо вони мають намір наступного року навчатися у тих містах, де вони перебувають зараз, то, за бажанням, можуть бути відраховані із закладу освіти за заявою батьків або за власною заявою (якщо виповнилося 18 років).

«Якщо ж із наступного року учні захочуть продовжити навчання і тут, і там, то можуть навчатися за екстернатною формою навчання», – додав Віталій Бондар.

Останній дзвоник і випускний

Як розповів Віталій Бондар, у Луцькій громаді вже є досвід проведення свята Останнього дзвоника режимі офлайн – через карантинні обмеження саме так відбувалося у попередні роки.

Тож цього року, очевидно, Останній дзвоник теж проведуть дистанційно.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Розпочалась евакуція людей з «Азовсталі». Перші сто людей їдуть в Запоріжжя
Наступна новина Лікарі продовжують збір донорської крові у Володимирі та Нововолинську
Останні новини
Схожі новини