«Дітей до такої літератури треба готувати», - очільник луцької освіти про книгу «Принцеса+принцеса»

«Дітей до такої літератури треба готувати», - очільник луцької освіти про книгу «Принцеса+принцеса»

Очільник департаменту освіти Віталій Бондар розповів, що до книжки «Принцеса+принцеса» ставиться досить негативно, але у нас демократична країна, де усі мають право на свою точку зору. У цій книжці, з його слів, права людини не порушують, але учнів до неї варто готувати.

Про це він розповів в інтерв’ю ІА «Конкурент». 

«Щодо моєї індивідуальної, суб’єктивної позиції як людини, то я ставлюся досить негативно до таких підручників і до таких речей. Але ми зараз живемо в демократичній державі, де кожна людина має право на свою точку зору і свою позицію. Свою позицію висловили депутати міської ради, і я як депутат також її висловлював і обґрунтовував своє рішення. А батьки мають право на іншу точку зору, та й діти мають право користуватися будь-якими підручниками, які в рамках законодавства не заборонені. Чогось негативного, щоб порушувало права людей, у цьому підручнику я не знайшов, але, думаю, що дітей до такої літератури ще потрібно готувати», – зазначив він.

Нагадаємо, депутат Волинської обласної ради, член ВО «Свобода» Олександр Пирожик обурився інформації про те, що за кошти державного бюджету купили дитячу книгу авторки О’Нілл Кейт «Принцеса+принцеса: довго і щасливо» і поширили її в бібліотеках. Також він незадоволений «скороченням викладання предметів духовно-морального спрямування». Депутати Луцькради також вимагали вилучити з усіх бібліотек книжку про двох принцес.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чи зможуть жити у гуртожитках студенти, які не щепилися від ковіду. Відповідь МОН
Наступна новина Скільки освітян у Луцьку вже вакцинувалися проти коронавірусу
Останні новини
Схожі новини