У Мінкульті відповіли Луцькраді, що не можуть вилучити книгу про двох принцес

У Мінкульті відповіли Луцькраді, що не можуть вилучити книгу про двох принцес

Луцькрада отримала відповідь від Міністерства культури та інформаційної політики України стосовно вилучення зі шкільних бібліотек всіх примірників скандальної книги-коміксу "Принцеса+принцеса: довго і щасливо". До слова, за таке звернення депутатська більшість проголосувала на сесії 24 лютого.

У відповіді зазначається, що «Український інститут книги» не має повноважень вилучати книги з публічних бібліотек, закуплених та переданих у межах програми, – пише «Конкурент».

В документі також йдеться про те, що інститут виконує програму придбання книг, аби поповнити фонд бібліотек. У 2019 році збирали пропозиції щодо закупівлі книжок. Усі варіанти подавалися на розгляд експертної ради, до складу якої входили 50 осіб.

Серед них – книжкові оглядачі, журналісти, керівники бібліотек, освітяни тощо. За книгу "Принцеса+принцеса: довго і щасливо" проголосували 19 із 26 обласних бібліотек. Отож, цю книгу придбали у кількості 1240 примірників на загальну суму 124 тис грн ( з урахуванням вартості доставки).

Раніше депутат Волинської обласної ради, член ВО «Свобода» Олександр Пирожик обурився інформації про те, що за кошти державного бюджету купили дитячу книгу авторки О’Нілл Кейт «Принцеса+принцеса: довго і щасливо» і поширили її в бібліотеках. Також він незадоволений «скороченням викладання предметів духовно-морального спрямування».



Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Син відомого поета з Волині Богачука створив сайт, де зібрав твори, світлини та пісні батька
Наступна новина Не «гуманітарка», а брендовий одяг: на «Ягодині» виявили чергову контрабанду
Останні новини
Схожі новини