Діти вигадуватимуть легенди про волинське місто

Діти вигадуватимуть легенди про волинське місто

Історико-культурний заповідник «Стародавній Володимир» закликав місцеву дітвору придумати легенди про древнє місто, які можуть стати туристичною, так би мовити, родзинкою, – пише сайт газети День.

Одна з найбільш відомих легенд, які побутують здавна серед міщан, розповідає про Змія, який колись жив посеред родючих заплав річки Луга та викрадав молодих дівчат. «Одного разу ненажерливу потвору зумів побороти сміливий лицар, але коли Змій конав, то вирив глибокий рів, котрий з часом наповнився водою і став річкою Риловицею. Ця гарна легенда прийшла до нас з дуже давнього часу. Можливо тоді в наших краях жили справжнісінькі дракони, хто ж зна ? Та світ, що нас оточує не стоїть на місці. І вже настав час з’явитися новим легендам про місто в якому ми з вами живемо», - кажуть у заповіднику.

Дітям пропонують створити легенди про місто, вулицю, на якій живуть, адже у Володимирі багато історичних місць, про церкву, серед яких тут дуже древні, про річку. Заповідник «Стародавній Володимир» має намір видати книгу на основі дитячих легенд. Кожен, хто візьме участь у конкурсі «Легенди Володимира» отримає цю книгу в подарунок. Володимр-Волинський – одне з найдревніших міст України, перша згадка про нього була у 988 році, статус міста він отримав у 1324 році.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Рівненський «Верес» просить перенести матч проти «Шахтаря» через отруєння футболістів
Наступна новина MELOVIN відкрив фінал Євробачення 2018
Останні новини
Схожі новини