Дитину, яка перехворіла на кір, пустили до луцької школи

Дитину, яка перехворіла на кір, пустили до луцької школи

Учениця п’ятого класу луцької ЗОШ №11, яку не хотіли пускати до школи через відсутність щеплення від кору, повернулась на уроки.

Для цього батькові дитини Сергію Берчуку довелось прийти до навчального закладу з адвокатом, - йдеться у сюжеті UA:Волинь.

Нагадаємо, Марія Берчук кілька років тому перехворіла на кір. Це підтвердив педіатр та аналіз крові на наявність антитіл до кору.

Лікар-інфекціоніст Оксана Зінчук каже, що більше дитина не може захворіти на кір.

«Після перенесеного кору в людини формується пожиттєвий імунітет, антитіла зберігаються протягом всього життя», - пояснює медик.

Натомість у школі стверджують, що керуються листами міністерств освіти та науки, охорони здоров’я, а також розпорядженням голови Волинської ОДА, Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», які начебто дозволяють не допускати до навчання дітей без щеплень.

Адвокат батька дитини Сергія Берчука Ірина Масич вбачає у діях освітян порушення.

«Є пряме порушення прав дитини, прав людини на освіту, яке передбачене Конституцією, через те, що дитина не допускається до навчального процесу. На думку директора школи, в дитини відсутнє щеплення проти кору, але батьки дитини надали довідку про те, що вона свого часу перехворіла даним захворюванням і більше не може заразитись», - пояснює юристка.

Врешті, у школі погодились допустити ученицю до навчання.

 

Учениця, яку понад два тижні дирекція школи не допускала до навчання через відсутність щеплення від кору, завтра зможе...

Posted by UA: Волинь on Tuesday, 5 February 2019

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинський митрополит Михаїл не увійшов до першого складу синоду ПЦУ
Наступна новина Шукають перевізника на луцький маршрут №9
Останні новини
Схожі новини