Для ВІЛ-інфікованих людей на Волині виділили майже 1,4 мільйона гривень

Для ВІЛ-інфікованих людей на Волині виділили майже 1,4 мільйона гривень
Фото ілюстративне

На пофілактику ВІЛ та догляд за інфікованими людьми Волинській області передбачили майже 1,4 мільйона гривень.

Фінансування послуг стало доступне за кошти держбюджету. Про це інформує Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України.

На профілактику ВІЛ-інфекції на Волині передбачили понад 622,3 тисячі гривень, на догляд та підтримку людей, що живуть з ВІЛ – 763,2 тисячі гривень.

Мінфін погодив 83 мільйони гривень на фінансування цих послуг через Центр громадського здоров’я до кінця 2019 року. Таким чином Україна стає першою серед країн Східної Європи та Центральної Азії, яка фінансуватиме послуги з профілактики та соціального супроводу пацієнтів за кошти державного бюджету.

Послуги з профілактики та супроводу ВІЛ передбачають проведення тестування, програму обміну шприців та голок, консультації для людей, які дізналися, що мають ВІЛ-інфекцію та психологічну підтримку.

Варто зазначити, що всі витратні матеріали (швидкі тести, презервативи, шприці, тощо) для соціальної роботи вже є – їх закупили міжнародні партнери.

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку готують до відкриття реабілітаційний центр для учасників АТО
Наступна новина Герой вересня на «Першому» - Павло Зінін
Останні новини
Схожі новини