Для волинських фіскалів надійшло 64 запити на отримання публічної інформації

Для волинських фіскалів надійшло 64 запити на отримання публічної інформації

Протягом січня-серпня 2018 року до ГУ ДФС у Волинській області надійшло 64 запити на отримання публічної інформації, з них 26 – поштою та 38 електронною поштою, з яких 7 переслано для розгляду за належністю органами виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Про це повідомила прес-служба Державної фіскальної служби у Волинській області. 

Читайте також: Волинські митники попереджають: усі документи на авто з іноземною реєстрацією ретельно перевіряються

Із загальної кількості запитів 30, або 46,9 % складають запити, що надійшли від представників ЗМІ,  16, або 25,0 % від фізичних осіб (громадян), відповідно 10 та 8 запитів від юридичних осіб та громадських організацій і об’єднань.

Головне управління ДФС у Волинській області звертає увагу, що згідно із частиною другою статті 2 Закону України від 13.01.2011 №2939-VI «Про доступ до публічної інформації» цей Закон не поширюється на відносини у сфері звернень громадян, які регулюються спеціальним законом, а саме Законом України  від № 02.10.1996 №393/96 «Про звернення громадян».

Запит на отримання публічної інформації має відповідати вимогам статтей 1 та 19 Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Читайте також: Сільськогосподарські товаровиробники перерахували 29,1 млн. гривень в бюджет Волинської області

А от листи, які за змістом є зверненнями громадян (пропозиції, заяви, скарги тощо) мають бути оформлені з дотриманням вимог Закону України „Про звернення громадян”, - наголошують в ГУ ДФС в області.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині стартує грибний сезон, лікарі закликають бути обережними. ВІДЕО
Наступна новина Мама на стилі: ексцентрична Олена та смілива Агнія
Останні новини
Схожі новини