Для запуску Луцької дитячої залізниці треба майже 15 мільйонів гривень, – мерія

Для запуску Луцької дитячої залізниці треба майже 15 мільйонів гривень, – мерія

Для запуску в робочий процес Луцької дитячої залізниці після прийняття у комунальну власність необхідно від п'яти до 15 мільйонів гривень.

Про це під час сесії міської ради 31 травня заявив директор міського департаменту економічної політики Борис Смаль, повідомляє Суспільне

Решта робіт, зі слів посадовця, пов'язані з благоустроєм території. Якого фінансування з міського бюджету потребуватиме ця залізниця надалі (після прийняття в комунальну власність – ред.), Борис Смаль не сказав. "Є оптимізм в тому, що ми будемо заробляти кошти", – додав посадовець.

Наразі, сказав Борис Смаль, Луцька міська рада відновила переговори з Кабінетом міністрів України та правлінням "Укрзалізниці" щодо передачі до комунальної власності Луцької громади майнового комплексу дитячої залізниці.

"Насправді "Укрзалізниця" в умовах війни мала серйозні задачі, тому ці переговори були затримані. Два вагони, які раніше нам передавати не збиралися, бо залізниця мала на них свої плани, тепер нам передають. Фактично ми доукомплектовуємо комплекс ще двома вагонами", – каже посадовець.

Наступним етапом, додав Борис Смаль, стане рішення Кабміну про передачу майнового комплексу громаді.

Загалом майновий комплекс дитячої залізниці – це теплотяг, два пасажирських вагони, дві станції "Росинка" і "Водограй", стрілочні пости, колія, шпали, світлофори та інше майно.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині медики через три проколи видалили 22-річній дівчині гігантську кісту
Наступна новина Музей-скансен в Рокинях отримав докази, що диплом ексдиректора - фейковий
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні