Музей-скансен в Рокинях отримав докази, що диплом ексдиректора - фейковий

Музей-скансен в Рокинях отримав докази, що диплом ексдиректора - фейковий

Музей історії сільського господарства Волині-скансен, що в Рокинях, отримав відповідь від навчального закладу про освіту ексдиректора Музею Олександра Середюка, який, як виявилося під час службової перевірки, зловживав службовим становищем і зробив собі липовий документ про науковий ступінь задля надбавок до зарплати.

Про це повідомили на сторінці музею у фейсбуці. 

Відповідь надійшла від Приватного акціонерного товариства з назвою «Вищий навчальний заклад «Міжрегіональна академія управління персоналом». 

З листа відомо, що Олександр Середюк навчався у заочній докторантурі. Це навчання – у межах неформальної освіти, тож не передбачає присвоєння наукового ступеня доктора філософії з видачею диплома державного зразка. 


Відповідно до одного з пунктів контракту, цей ступінь не є підставою отримання пільг, передбачених Кабміном (у тому числі і стосовно заробітної плати).


У листі чітко пише: науковий ступінь доктора філософії, який у МАУП присудили Олександру Середюку, «не має прямого відношення до державних наукових ступенів – і про це сказано у контракті, який підписують докторанти». Проте, разом із тим, видача диплому не є порушенням закону (на відміну від доплат до ставки). Так робити цей заклад IV рівня акредитації має право.

«Висновки з написаного робіть самі. А цей лист, очевидно, буде мати значення для висновків правоохоронців щодо доплати за науковий ступінь у розмірі 25% від розміру окладу без відповідного документу встановленого зразка, що засвідчує наявність наукового ступеня в Україні (про це писали на сторінці музею 19 квітня)», – зазначили в музеї.

Читайте такожЗуб мамонта, корали, медалі: з рокинівського музею-скансену зникли дороговартісні експонати


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Для запуску Луцької дитячої залізниці треба майже 15 мільйонів гривень, – мерія
Наступна новина На Волині поблизу лісу загорілось сміттєзвалище. ФОТО
Останні новини
Схожі новини