На Волині медики через три проколи видалили 22-річній дівчині гігантську кісту

На Волині медики через три проколи видалили 22-річній дівчині гігантську кісту

Лікарі акушери-гінекологи Нововолинської міської лікарні врятували життя та зберегли здоров’я 22-річної дівчини, видаливши їй багатокамерну кісту великого розміру. 

Про це повідомили на сторінці медичного закладу. 

Пацієнтка звернулася до медиків із різкою гострою біллю внизу живота справа. Після проведених обстежень виявлено багатокамерну кісту великого розміру правого яєчника із крововиливом

Їй зробили лапароскопічне оперативне втручання: кісту видалили через три прокола в черевній стінці максимально дбайливим способом.

За словами медиків, це значно скорочує період відновлення, дає косметичний ефект і важливо, що зберігає репродуктивні функції організму.

В операційній працювали лікарі акушери-гінекологи Олексій Війтович та Володимир Репницький.

Медики зазначають,що багатокамерні кісти яєчників небезпечні тим, що можуть перейти в злоякісні утворення. При появі тривожних симптомів потрібно якомога раніше звернутися до лікаря та не затягувати із лікуванням. 

Лікарі нагадують волинянкам, що найкращий рецепт збереження жіночого здоров’я - це регулярні профілактичні огляди у лікаря гінеколога. 

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Берестало битися серце ще одного Захисника з Волині
Наступна новина Для запуску Луцької дитячої залізниці треба майже 15 мільйонів гривень, – мерія
Останні новини
Схожі новини