До Луцька приїде відомий активіст Дмитро Щебетюк

До Луцька приїде відомий активіст Дмитро Щебетюк

Активіст Дмитро Щебетюк разом з командою ініціативи Доступно.UA приїде до Луцька, щоб перевірити місцеву інфраструктуру та розповісти про свої мандри Європою.

Активіст приїде до Луцька 20 червня, де разом з однодумцями кілька днів перевірятиме на доступність медичні заклади, кафе, ресторани, магазини та музеї, - повідомили організатори.

У суботу, 22 червня, у коворкінгу Passage Interdit відбудеться дві зустрічі з Дмитром Щебетюком. На першій, що розпочнеться об 11:00, він розповість про себе, діяльність Доступно.UA та безбар’єрність громадського простору.

На другій зустрічі о 18:00 Дмитро розповість про два автостопи, в які він вирушав у межах проектів Доступно.UA – автостоп Україною та Білоруссю, автостоп Європою. Під час подорожі Європою Дмитро з товаришем відвідав 10 країн і більше 30 міст за один місяць. У мандрівку вони вирушили зі 100 євро на двох. Крім того, Дмитро поділиться своїми враженнями від минулорічного запливу через Босфор, розкаже про роль професійного паралімпійського спорту в своєму житті.

Луцьк – друге місто після Рівного, яке відвідають активісти Доступно.UA. Загалом заплановані візити у вісім міст.

За результатами перевірок інфраструктури у них створять онлайн-карту доступності міст. Також створять експертний мануал. Він міститиме інформацію, потрібну, щоб зробити локацію зручною та безбар’єрною для всіх груп населення. Мануали передадуть представникам перевірених закладів. Крім того, вже доступні та облаштовані локації отримають відмітку «Доступно Рекомендує». Онлайн-карту планують презентувати на Форумі інклюзивності у Києві наприкінці цього року.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинський фермер вирощує полуницю на соломі. Це німецька технологія
Наступна новина На Волині шахраї пропонують роботу
Останні новини
Схожі новини